Bemutató – Boss Fight Studio Blanks Knock Off

Kollégánk, Hunmarine88 ma egy nagyon érdekes és elgondolkodtató cikket készített, melynek alanya bizonyára többek érdeklődését keltheti majd fel. Köszönjük a képeket és a leírást!

Mint már sokan biztosan tudjátok, az 1/18-as méretű figura gyártásban most elég nagy és részünkre, mint gyűjtőknek – pozitív változások történnek. Nem csak a megszokott gyártók és figura kollekciók lepik el a boltok és szobáink polcait, hanem egyre több más és más termék bukkan fel. Lásd a Marauder Inc. kompatibilis és modern katonai cuccai vagy Fresh Monkey Friction-féle EAGLE FORCE figurák vagy Boss Fight Studio ógörög mítosz világa ötvözve egy kis lovagi fentezivel és sokan mások.

Az utóbbi BFS vonal nem csak a kidolgozott és felcuccolt figurákkal fogta meg a kedves gyűjtőket, hanem egy úgy nevezett „blank” széria is napvilágot látott, amelynek hála a rajongók és custom-készítők mindeféle színben és árnyalatban hozzáférést kaptak egy alap férfi/női mozgatható figurához. Minden szép és minden jó, de…!


A végzetes vita a kína-vs-eredeti sajnos ide is eljutott és mit ad isten – napvilágot látott az Aliexpress-en az „Archetype He and She 3,75 figure”. Ami látszólag mintázta a BFS „blanks” féle figurákat. Bőr és szürke színekben kapható. Nem voltam rest és be is rendeltem egy figurát próbaképp, hisz gyorsabban és olcsóbban hozzáférhettem, mint egy eredetihez. Hogy miként jártam – mindjárt mondom is.

Habár a babarózsaszín doboz elmosott figura képekkel díszítve nem igazán impozáns a legelején, a doboz belső része engem, mint külföldi vásárlót nagyon is meghatott. Nem csak két oldalas védő plasztik doboz borította a terméket, de még benne is volt egy plusz adag védő réteg plasztik. Ezt aztán tényleg nehéz „összetaposni” postázás közben. Ezért nagy „+” a kedves kínai kollégáknak.


Összehasonlítva az eredeti felállással, ez a KO variáns kicsit bővült felszerelés téren. A megszokott lista bővült +1 db fejjel (vélhetően G.I. Joe fej koppintás) és egy mozgatható karú sztenddel. Már maga ez a kis sztend megéri az egész bulit, nem hogy még a figura is! Amin nagyot vidultam bontáskor – az eredeti Boss Fight Studio figura talpazat. Persze kellemes bónusz a dobozban, de valahol „fáj” egy ilyet találni egy KO csomagban.


Színben a figura a BFS Blanks Peach színt próbálta utánozni, de tőle sokkal sárgásabbra sikeredett. Szerintem annyira nem üt el a valódi „bőr” skálától. Mondjuk úgy, kaptunk még egy „variánst” ezen a téren. Amin csodálkoztam, hogy a csuklók csak a be- és ki mozgatásra vannak célozva. Még a csere csuklók is. Az eredeti fugrán a fel- és le mozgatás a jellemző.


Nekem külön öröm hogy minden lábfej a klasszikus mozgatási formát használja. Sajnálom ha valaki a „rocker” bokát kedveli – itt az most nincs.

Próbáltam összehasonlításként mellétenni egy eredeti BFS blanks Peach „részeit”, de amint látjátok az eltérések, ha vannak is – minimálisak. Tapintatra sem érzi úgy az ember, hogy valami „gagyi” lenne a dolog, sőt: a has rész nem egy finom műanyagból készült, hanem ugyan olyan keményből, mint a többi testrész.


Ami persze feltűnt:

  • A bal lábban van egy kis „tekeredés”. Valamivel a BFS csontváz láb gondjára emlékeztet, de örülök, hogy csak minimális ez a kis negatívum.
  • Mivel más anyagból készült (sokkal szilárdabb) – így a kézfejek lábfejek cseréje kicsit több „fizikumot” igényel a kezünkben.
  • Amint a képen is látjátok az eredeti BFS figurának van lehetősége a szétszedésre egy „csavar” által. Itt úgy látszik még ezen is spóroltak és a lágyék alsó, a lábtartót körbezáró rész, mindkét darabja – egymáshoz van ragasztva. Egyszer biztosan szétszedem, és vélhetően lehet hogy a csavart befogadó részei akkor is ott lesznek, de most inkább nem bántom.
  • Kicsit nagyobb a rés a mellkas és has rész között. Szintén orvosolható, de több időt és gondolkodást igényel. Számomra inkább ez a legnagyobb gáz.
  • Mivel kemény maga az anyag – a test felső része nagyon „keménynek” bizonyult így a teljes kar kiszedését én nem vállaltam be.



Amint látjátok még a talált mínuszokkal is a figura teljes egészben királyul pózolható és faján néz ki minden oldalról. Más szóval egy nagyon minőségi KO. Javasolom-e?


Igen. Mindazoknak, akik úgy érzik, hogy az eredetit nekik nem éri beszerezni pénz vagy bármi más ok miatt. Vagy kedves custom készítő társaimnak, így még ezen is megspórolva egy kis összeget az „alapanyagok” beszerzésén.

Viszont ha valaki teheti és nem megrázó – akkor inkább az eredeti dolgokhoz terelném. Mivel bárhogy is vesszük: ez a BFS csapat „alkotása”. A srácok tesznek a dologért keményen és a rajongó bázissal is folyamatosan ápolják a jó viszonyt. A munkájuk nem könnyű és a kenyér a tányérjukon sem ingyenes. Támogassuk őket, ha van rá lehetőségünk.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.