II. Kitbash pályázat alkotásai

Attila (rajz) – Jinx:

Attila (rajz) – Black Fox bevetésen:

Attila (kitbash) – Black Fox:

Kódnév: Black Fox (Fekete Róka)
Fájl név: Elizabeth “Betsy” Braddock
Elsődleges katonai szakterület: Szerelő
Másodlagos katonai szakterület:  Robbantási szakértő
Születési hely: Springfield, Illinois

Fekete Róka munkás osztálybeli szülők gyermeke. Gyerekkorát a COBRA által “fertőzött” Springfieldben töltötte, s bár kiváló tanuló volt, számos összetűzése akadt a helyi hatóságokkal túlbuzgó igazságérzete és önbíráskodási vágya miatt. Amikor végre egyetemre mehetett, a műszaki kart választotta, ahol is beható ismeretekre tett szert mind  a motorika, mind a robbantási technikák alkalmazásában és fejlesztésében. Tanulmányai után éppen akkor tért vissza szülővárosába, amikor is a COBRA civil agymosottjai éppen meglincselni készültek pár G.I. Joe-t. Nem nézhette tétlenül, s segített nekik megszökni a vért kívánó tömeg elől. A szervezet felfedte előtte kilétét, s civil szaktanácsadóként meginvitálták soraikba, majd később felvételt nyert a hivatásos állományba is. Kisebb-nagyobb terepmunkákat kapott először, majd visszahelyezték Springfieldbe, hogy szemmel tartsa az ottani fejleményeket a COBRA háza táján. Amikor is dr. Mindbender laborjában félre sikerült a Z toxin tesztelése, a szérum elszabadult, és az utcákat ellepték az élőholtak. Fekete Róka azonnal segély kérő jelet adott le, és sikerült felrobbantania a labort Outback és Clutch segítségével. Azonban a fertőzés nem állt meg, s ha kijut Springfieldből, az egész világot kifordíthatja a sarkaiból…

 

Attila (kitbash) – Zombie Cyber Ninja:

 Fairlight (kitbash) – Zombie – Apocalypse DieHard Mindbender:

Dr. Minbendert Kobrákhoz történő csatlakozása óta velejéig romlott, minden gátlást és etikát mellőző tudósként ismerjük, aki szakértelmével újabb fegyverek előállításán munkálkodik a terror-hadjáratukhoz. Most játszadozzunk el a gondolattal, hogy az alávaló tudós saját kísérletének csapdájába esik. A biotoxin, ami zombikká változtatja az élő szervezeteket, szerencsétlenül elszabadul és megfertőzi a teljes Kobra-szigetet, és csak Mindbender éli túl a fertőzést, köszönhetően izolált laborjának. Mindbender akár ki is húzhatná itt egy darabig, ám a kommunikációs csatornán értesül, hogy Kobra Parancsnok, hogy elejét vegye a fertőzés továbbterjedésének (hisz kinek kell a világuralom egy zombik fertőzte világon) atomcsapással semmisíti meg a szigetet. A tudomány emberének kényszerűségből, a túléléséért a tettek mezejére kell lépnie, Mindbendernek 6 órája van, hogy felszerelkezzen, és kiutat találjon a zombiktól hemzsegő pokolból. Vajon sikerül neki?

“Ha túllépek a körülményeken, akár értékes tudományos megfigyelés is lehetne, hogy milyen könnyű egy kalapáccsal tanulmányozni a mutálódott agyszövetet.”

Holtsaga (kitbash) – Lady Storm Shadow:

 xav (kitbash) – Vaskampó:

koko800 (rajz) – Lady Gnawgahyde:

koko800 (kitbash) – Destro új Iron Grenadiers különitménye:

koko800 (kitbash) – Tiger Force Sgt Slaugter:

Áthelyezték Sgt Slaughtert a Tiger Force csoportba, hogy szedje ráncba a csapatot.  Kicsit ellustultak, egész napokat töltenek facebook-ozással twitterrel
de az őrmester most majd megmutatja….:-)

Spirit (kitbash) – Factor:

A gazdasági világválság elérte az Extensive Enterprises-t is. Ugyan a kifogyhatatlannak tűnő Kobra vagyon,lehetővé tenné, hogy fenntartsák a korábbi években megszokott széleskörű végrehajtó személyzetet, azonban a G.I.Joek ismétlődő rajtaütései folyamatos költözésre késztetik a kobrák kirakat társaságát.Ár/érték arányban nem éri meg a jelenlegi helyzetben, hogy a cég újabb és újabb székhelyén – havonta,kéthavonta- felállítson egy végrehajtó személyzetet, amely a helyi viszonyokkal tisztában van és kellőképpen lojális is.
A cég Montgomerybe költöztette az egyik fedett üzletágát, amit azonban a fenti okokból kifolyólag nem tudott – és nem is akart – saját apparátusával megtámogatni, ezért bizonyos feladatokat kiszerveztek egy-két helyi seftesnek, vagy teljesen gyanútlan munkakeresőknek.

Cody Rodgers így került a társasággal kapcsolatba. Egyszerű déli gyerek volt egy apró alabamai városkából. Fiatalkorától kezdve benne volt minden stikliben, verekedett, kisebb értékben fosztogatott a bandájával és élt halt a fegyverekért.Fogékonyságával csakhamar vezérbikává nőtte ki magát a galerijében, amelyet egyetlen vezérelv mentén vezetett: “Az adott szó kötelez!”. Társai azonban nem osztották ezt az elvet, és amikor forrósodni kezdett a talpuk alatt a talaj,elárulták vezérüket. Codyt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték és a várost sem hagyhatta el engedély nélkül. Ebben a helyzetben kénytelen volt “polgári” állást szerezni,így jutott el az Extensive Enterprises fedőcégéhez, ami magas fizetést kínált könnyű munkáért cserébe gyors előrelépési lehetőséggel.

Az első hetekben lóti-futi munkákat kapott:vidd el ezt a táskát A-ból B-be, hozz onnan vissza egy másikat. Cody sosem kérdezett, csak végrehajtott, azonban nem tudhatta, hogy katonai titkokat visz és cserél különböző lator államok ügynökeivel.A kémelhárításnak is szemet szúrt a fedőcég tevékenysége, és szisztematikusan elkezdték felszámolni a társaságot. Az összes futárt lekapcsolták, kivéve Codyt, aki már az elején kiszagolta, hogy figyelik.A kémelhárítás hajtóvadászatot indított ellene, azonban leleményessége és helyismerete mindig kihúzta a bezáródó kelepcéből.Egyetlen cél lebegett a szeme előtt: a rábízott feladatot teljesíteni, hiszen a szavát adta megbízójának.Szállítmányát leszállította a másik félnek, ezzel a fedőcég lebukása ellenére is sikeressé tette a kobrák tevékenységét.Ezzel felhívta a Tomax és Xamot figyelmét, akik egy visszautasíthatatlan ajánlatot tettek a futárnak.

Cody Rodgers Factor fedőnéven vált a Kobra hadsereg részévé. Kiképzése során a futári feladatokon túl univerzális végrehajtói képesítést kapott.Ha kell fontos információkat szállít, ha kell rajtaütést szervez meg, ha szükséges, takarítóként vetik be, hogy elvarrja a szálakat,mielőtt lelepleződne egy bukott misszió.Ő vált a Kobra hadsereg univerzális végrehajtóinak prototípusává.

A figura a következő darabokból készült:
– fej: Monkeywrench
– test: Eels
– karok: Zartan
– csípő: lövésem sincs 😀
– lábak: Desert Scorpion

Az Eels felsőtest belsőrészét és a Monkeywrench fej forgó részét meg kellett faragnom nem kicsit, hogy a testet összetudjam illeszteni,de szerintem megérte. Festést egyáltalán nem alkalmaztam,hogy semmiképp se feszegessem a kitbash határait.

Urban Cobra (kitbash) – Desert Operative Major Bludd

Az ötlet alapját az Extreme Conditions major Bludd adta a hetes pakkokból, amik 2008 környékén jelentek meg. Bludd ebben a verziójában szerintem teljesen beilleszthető a meg nem jelent 1995-ös sorozatba, ami a Battle Rangers nevet kapta volna és újra sokkal katonásabb színekkel látta volna el a karaktereket. A kegyelmet nem ismerő bérgyilkos visszatért volna a gyökereihez, hiszen paramilitarista kiképzőként vizionalizáltam az elmaradott országok különböző részein, természetesen mindezt úgy, hogy megszilárdítsa a maga kis birodalmát is. Ehhez pedig hol diktátorok oldalán, hol a felkelőkén harcolt volna, hogy kierőszakolja a kies területeken lévő oázisok feletti hatalmat, ahol droggal és fegyverrel kereskedett volna.

Az általa nagyon gyűlölt Tomax pénzével is csak akkor kezdett megbarátkozni, amikor kiderült, hogy egy új, precíziós jobb kart kölcsönöz neki az iker. Immár félelmetes ügyességgel, pontossággal és erővel bánik a késekkel, mégpedig olyan harcban, ahol a hatalmas mennyiségű homok miatt a legtöbb hiperkütyüvel megtámogatott fegyver csődöt mond. Erejét pedig régebbi, kiszuperált másodgenerációs Cobra járművekkel legitimálja, mint például ez a Pogo a háta mögött.

– szemüveg: ROC Desert Viper
– fej: 1991 Major Bludd
– sál: Ghostrider
– mellkas, csípő, láb: 1991 Duke
– jobb kar: Mercer v2
– bal kar: Desert Scorpion

Quinine911 (kitbash) – Cobra Terrorizer:

– Fej: Darklon (v1)
– Törzs és Karok: Cobra Commander (v3)
– Lábak: T.A.R.G.A.T. (v1)

Quinine911 (kitbash) – Full Tiger Force (FTF) Lifeline:

– Fej, Törzs és Karok: Tiger Force Lifeline (v2)
– Lábak: Tiger Force Frostbite (v2)

zartan (kitbash) – Dr. Kalóz:

zartan (kitbash) – tank Parancsnok:

Pedersen78 (kitbash) – Mercer mint vipera

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.