Scarlett #1 – Új rekord a több, mint 80 ezer rendelt példányszámmal

A Scarlett #1 több mint 80 000 példányban lett megrendelve, ezzel a legkelendőbb G.I. Joe képregény az elmúlt több mint két évtizedben.

  • A Scarlett #1 több mint 80 000 megrendeléssel G.I. Joe eladási rekordot állít fel, ami 20 éves csúcsot jelent.
  • Kelly Thompson Scarlett #1-je felülmúlhatja a Deadpool és a Marvel Kapitány sorozatokat.
  • A Destro #1 várhatóan magas eladásai az Energon Univerzum további növekedését jelzik.
  • A Scarlett és Destro minisorozatok befejeztével találgatások merülnek fel a jövőbeli G.I. Joe-sorozatokról.

Egy olyan világban, ahol a Transformers mostanra túlszárnyalja a Batmant, és Eisner-díjra is jelölték, már nem meglepő, ha azt mondom, hogy Robert Kirkman Energon Univerzuma, amely a Transformers, a G.I. Joe és a Void Rivals képregények összekapcsolásából áll, 2024-ben több képregényt ad el, mint amikor egy évvel ezelőtt elindult, vagy amikor a The Hollywood Reporternél dolgozók is visszhangozzák, hogy a Marvel és a DC az Energon Univerzummal a nagy hármashoz tartozik. És talán nem lepődsz meg, ha megtudod, hogy Kelly Thompson és Marco Ferrari Scarlett #1 című kötete az Image & Skyboundtól hihetetlenül erős számokkal indult, tekintve a nagy felhajtást.

De úgy hallani, hogy a Scarlett #1 több mint 80.000 példányban van megrendelve, amivel nemcsak a legjobban fogyó G.I. Joe képregény az elmúlt több mint két évtizedben, hanem a franchise 60 éves történetében a legjobban fogyó szóló karakteres megjelenés is. Ezzel megdöntötte azt a rekordot, amelyet a Skybound decemberben állított fel Joshua Williamson és Tom Reilly Duke-jával, majd januárban Williamson és Andrea Milana Cobra Commanderével.

Tekintve, hogy a Cobra Commander #1 valószínűleg jóval több mint 100 000 példányban fog elkelni, ha az összes utánrendelést és újranyomást is figyelembe vesszük, nem nehéz elhinni, hogy a Scarlett hamarosan Thompson karrierjének legnagyobb példányszámban induló kiadványa lehet – nagyobb, mint az olyan Marvel-sorozatok, mint a Deadpool és a Captain Marvel, de még az olyan vezető DC-franchise-ok, mint a Birds of Prey is. Ráadásul ő maga is ötszörös Eisner-jelölt.

És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a Transformers #1 már jóval több mint 200 000 példányban kelt el, és továbbra is az egyik legtöbbet újrarendelt képregény a piacon, és egyesek szerint az év végére talán a 300 000 megrendelést is átlépi. És a Void Rivals #1 sem áll messze mögötte, kevesebb mint egy év alatt folyamatosan közelít a 200 000 eladott példányhoz.

Ismerve, hogy a Cobra Commander #1 mennyire felülmúlta a Duke #1-et, lehet, hogy hamarosan azzal a hírrel jelentkezem, hogy Dan Watters és Andrei Bressan Destro #1-je újabb G.I. Joe eladási rekordot döntött. A rajongók imádják a Cobra karaktereket, és Destro az egyik legnépszerűbb, így talán ez a Speculator Corner cikk Jonboy Meyers 1000 dollárért eladott Energon Universe variánsairól még inkább aktuális erre a sorozatra.

Mivel mind Scarlett, mind Destro októberben befejezi limitált sorozatát, a kiskereskedők és a rajongók már elkezdtek találgatni, hogy ez mit jelent novemberre – vajon további G.I. Joe limitált sorozatok jönnek, vagy várhatóan Williamson új G.I. Joe #1-et indít, talán egy Cobra-sorozattal együtt? És vajon megdöntheti-e ez a könyv a Hasbro képregényrekordját, amelyet Daniel Warren Johnson állított fel tavaly a Transformers #1-gyel?

A Scarlett #1 június 5-én kerül a képregényboltokba, a Destro #1 pedig két héttel később, június 19-én érkezik, de nem lennének ellene sokan….

STL318709
STL318734

[forrás]

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.