Ne vámold a játékokat! – Hivatalos szerv szólalt fel a Trump intézkedés ellen

A játékgyártókat tömörítő American Toy Association még május 14-én felszólalt, hogy a Donald Trump irányításával – az összes fennmaradó, mintegy 300 milliárd dollár értékű kínai importtermék vámtarifájának megemelését hajtják végre épp ebben az időszakban – a kínai importtermékekre kivetett vám súlyosan sérteni fogja a kisvállalkozásokat és a családokat.

A játékgyártókat, üzletláncokat egyaránt pluszteherrel sújtó rendelet arra fogja kényszeríteni a vállalkozásokat, hogy drasztikus áremelkedéseket hagyjanak jóvá és így jóvátehetetlen károkat okoznak majd a kisebb vállalatoknak. Még nem adtuk fel, hogy agresszíven támadjunk vissza ez ellen a szörnyű rendelet ellen – szólalt fel az American Toy Association csoport igazgatója -, hiszen nem nézhetjük tétlenül, hogy ekkora terheket rójanak a családokra, kevesebb játékhoz jussanak gyerekek és amerikai munkahelyek tízezrei szűnjenek meg.

A #DontTaxToys hashtag alatt működő cikkek, vélemények és bejegyzések azt próbálják elérni, hogy egyre többen felismerjék, mennyi születésnapot, karácsonyt és alkalmi pillanatokat tehetnek majd tönkre ezek az intézkedések.

A szervezet továbbá leszögezte, ezeket a vámokat nem külföldön fogják megfizetni, hanem a hazai munkások, dolgozók, szülők és a mindennapok emberei. Szintén kihangsúlyozták, hogy a mezőgazdasági exportokat súlyosan károsítják, sok munkahelyet szüntettek meg már most ezen intézkedések miatt, és míg a fizetését a családoknak kell kigazdálkodni, addig a megnövekvő árak mellett szűkülő kínálatot is fog eredményezni.

[Action Figure Insider]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.