Bemutató – FSS 3.0 GIJCC Frostbite

Kollégánk, Hunmarine88 következik egy remek írással a megjelent, FSS sorozatok között a v1-es mintájára festett Frostbite figura véleményezésével. Lássuk, hogyan értékelt:

A modern Sunbow gyűjteményem utolsó beszerzései közé tartozott a híres Snow Cat vezető és sajnos a klasszikus kinézetét csak ezzel az eléggé zsebbenyúlós figurával lehet pótolni.


Fehér. Igen… hihetetlen elképzelni egy téli katonáról valamilyen egyéb színt (pedig lehetne), de itt teljes mértékben ránk zúdul a fehérek fehérje. Ennek ellenére elképesztően jól mutat. Viszont a kiegészítő festések, mint pl. a fejen a szakáll vagy szemek mondhatni a hírhedt Collector’s Club minőséget képviselik.


Formára nagyon jól mutat és a testrészek is szerintem egészen szépen összeálltak. Egyszerű és nagyszerű. Különösen kedvelem a kék farkas szimbólumot a karján!


A kedvencem – a 25th minden aprólékos mozgatása, no meg  a mozgatható csuklók. Sajnos a mellény kialakítása miatt és a mellé adott fegyver kialakítása (erről majd beszélek lejjebb) nem igazán akar együttműködni. Így az élethű fegyvertartás nagyon tehetséges kezeket igényel. Itt vagy a mellény átalakítása (amibe én sem mertem belefogni), vagy a fegyvercsere segíthet, valami olyanra ahol nincs válltámasz – így semmi sem akadna meg és szépen is mutatna. De hát…ez van.Az eredeti figu ha jól tudom egy M16-sal volt ellátva, amin egy jó nagy távcső díszelgett… és fekete volt.

Most ennek az ellentétét kapjuk: egy orosz VSS-t ami színtiszta fehér.  A kistáska, vagy szerkezet, vagy egyéb – sajnos most sem tudom mi az – eszközt a mellény miatt képtelenség normálisan ráadni, ezért szerintem felesleges volt egyáltalán annak a kialakítása. A 2 darab fehér pisztoly szerintem egy jó plusz, viszont a tokokban eléggé lazán maradnak, így mindig készen állnak kipottyanni belőlük bármikor is forgatná a figurát az ember.


A levehető szemüveg persze jó kis „fícsör” – de annyira meghúzza a hevedert, ahogy a sapkára szorul, hogy a sok le-fel rakást és mozgatást nem igazán ajánlom. A Cross Country-tól ismert fekete gumikulcs szerszám egy vidám kis adalék, ha kapott volna maga mellé egy rendes Snow Cat-et. De abból az utóbbi időben volt elég.


És persze nincs ma olyan figura, aminek ne lenne egy névre szóló stand-je.

Kezdjük a jóval:

Nagyon szép és ARAH-hű doboz, a 25th szerintem egyik legjobb téli figurája. Karakterhű és szerintem ami a legfontosabb: még az eredeti régi Snow Cat-be is simán belefér és vígan vezeti mint hajdanán.

Mi a rossz:

Drága. Hiányzik az ARAH figun lévő mosoly az arcáról. Eléggé ramaty felszerelés és az élethű fegyvertartás teljes elmaradása.
Nem éri meg a pénzét. Aki ráveszi magát a beszerzésére, annak fel kell készülni a fenti észrevételekre.

Kisebb összegért ajánlanám mindenkinek.  Egy szép 7-es a 10 skálán.

Eredeti galéria >>

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.