Bemutató – The Art of Robert Atkins

Robert Atkins az IDW modern Joe-sorozatait rajzolta éveken át és ezzel, továbbá a Marvel képregényekben fellelhető alkotásai miatt igen szép rajongói táborral büszkélkedhet. S az, hogy egyébként hatalmas Joe-rajongó, mi sem bizonyítja jobban, hogy a JoeCon (és sok más Joe-fesztiválon is) rendezvényeken rendre képviselte a képregényes kört és az emberek imádták. Ebből most én is részesülhettem, ugyanis bár sok idő volt megvárni, amíg a szkeccseiből és rajzaiból készült kiadásokat újranyomták, de nagyon megérte. Mindhárom kiadást ő maga postázta el nekem. Hatalmas köszönet neki és remélem, hogy előbb-utóbb lesznek még időszakok, amikor ő rajzain keresztül láthatjuk majd az akciósztorikat.

Az első, egy 2010-es Atkins könyvecske, melyben főként a Joek szerepelnek, és amely amúgy tartalmazza a Marveles ténykedéseinek főbb állomásait, no meg az egyéb kiugrásait hasonló akcióorientált világokba. A puhakötésű kiadás kellemes, vékony papírra nyomott oldalakkal rendelkezik, melynek a közepén még néhány színes rajz is található.

P1010002.jpg
P1010003.jpg
P1010004.jpg
P1010005.jpg
P1010006.jpg

A másik kettő a Robert Atkins Declassified sorozat tagja, és e sorozatban már külön-külön találhatók az egyes törekvései, így létezik Marveles és egyéb témájú zsebkönyv, ő maga dedikálta és elküldte a Joe-témájú két kiadását. Gyönyörű kiadványok, ugyanis vastag, minőségi fényes fotópapírra nyomtatott, kristálytiszta oldalakkal tűzdelt lapozgatnivalók. Atkins hatása nálam ráadásul különösen erős, a letisztult, kifejezéssel teli arcok, a nem túlzott kifacsart pózban lévő karakterek, a modernizált letisztult felszerelések és a határozott ívek engem teljesen beszippantottak.

P1010007.jpg
P1010008.jpg
P1010009.jpg
P1010010.jpg
P1010011.jpg
P1010012.jpg
P1010001.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.