Napi KO – He-Man, a négylábú barátnő, Deng Ken lovag és Ausztria grammra???

Nem vagyok benne biztos, hogy ennél halálosabb fordítás létezne. Szerintem sokan vagyunk, akik szembesültünk már azzal, amikor a távol-keletiek megpróbálják a hazai útmutatóra lefordítani a szöveget. Persze vannak hazai félistenek is, mint anno pelecsászár, a fordítózseni, így semmiképp nem akarok mindent rákenni egy bizonyos nációra. Amit azonban ennél a kiadásnál műveltek, az valami fenomenális. Ma már a google fordító sem lenne képes ekkora bugyutaságra.

Persze, DVD kiadás, de már az is picit gyanús, hogy simán ledózerolták az eredeti címet He-Man and Mastersre. Oké, de mégis milyen megjelenés ez, amin ott virít a Ferrari logo? És mi az, hogy “erőt ad”? Kisebb fejvakarás után aztán a hátlap még inkább mosolyra görbíti majd a szánkat.

A világűr kolosszusa? Nem emlékszem, hogy centert játszott volna a gimi kosárcsapatában… A címet hívják Adamnek? Neeem! A buddhista apáca szókapcsolatra nem akarok kitérni… Aztán van itt világűrbéli tigris, aki Adam barátnője??

Az önmisztikus varázserő összehívását sem akarom értelmezni… Majd az elegánsság hiánya tűnhet fel, ahogyan He-Man hegyéhez fordul a tábornok, és hirtelen jönnek a fura arcok, mint Deng Ken lovag, aki nem érintheti Ausztriát grammra pontosan, és persze a papagáj barátnője (a kis nőfaló). Ah.. talán jobb is hagyni az olvasást.
Tudom és értem, hogy nem egyszerű lefordítani mindent, de ekkora sületlenséget rányomtatni pár ezer dvd-re, az azért egyfajta “elismerés”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.