HASCON 2017 Recap – The Art of G.I. Joe: Packaging an American Icon panel képekkel és magyarázattal

Az ARAH időszak egy varázslatos és előre mutató vállalkozás volt az egész világ számára. A HASCON pedig lehetőséget adott arra, hogy profi körülmények közt nagyszerű prezentációt mutassanak be a tagok, akik akkoriban dolgoztak a G.I. Joe játékokon. Az első felvonásban a figurák hátlapjairól, csomagolásokról volt szó.

Derryl DePriest volt a moderátor, ahol két úriember, Doug Hart és Bob Lavoie beszélgetett a használt technológiákról, inspirációkról.

Sokat emlegették Hector Garrido munkásságát, aki évekig meghatározó rajzolójuk volt, illetve nagy kihívást jelentett, hogy egymás munkáját muszáj volt lemásolni, hogy egységes kinézetet kaphassanak. ha belegondolunk, gyakorlatilag egymás egyedi ceruza és ecsetvonásait magunkévá tenni egy nagyon bonyolult műveletsor, amire csak a legnagyobbak képesek.

A karakterpózokhoz Doug képrgényes rajzokat használt, bár hozzá kell tenni, hogy annak idején Ron Rudat is hasonlóan kezdte ezt. Doug rendelkezett rengeteg Hasbro dolgozó arcképével, amiket felhasználhatott a karakterekhez. Így megőrizték egymást az örökkévalóságnak. Erre bizonyíték, hogy a modellezők is nagyon büszkék voltak, hogy az akkori munkatársaikat önthették formába. Bob Lavoie lett például Bazooka, Kirk Bozigian lett Law, míg Larry Hama Tunnel Ratet személyesítette meg.

Szó esett az ecset és a festékszóró technikákról, milyen volt velük dolgozni. Szintén felemlítették, hogy egymás munkásságára rá is festettek sokszor, így amíg nem digitálisan készültek a prezentációs artok, addig sajnos az eredetiek elvesztek, ha például új sub-teamben adták ki a figurát.

Később megtaláltak néhány ilyen artwork-öt több példányban is, a Hasbro archívumában kutakodva.[képek és szöveg: imperialholocron.com]

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.