Figura Insider – JoeClub Marissa Faireborn

Átnyúlunk picit a crossoverek világába, hiszen Marissa Faireborn elsősorban volt a Transformers univerzum tagja, bár tény, hogy komoly Joe-gyökerekkel is rendelkezik. De nézzük egészen pontosan, hogy ki is ő és hogyan helyezhetjük el igazán. Háttere legalább annyiféle, ahány médiumban szerepeltették. Először a Transformers rajzfilmekben kapott főbb szerepet, ott ugyanis az Earth Defense Command (EDC) oszlopos tagja és az Autobotok segítője volt, de sokszor került érdekes helyzetekbe. Például amikor a Quintessonok elrabolták őt, hogy aztán Wreck-Gar és Ultra Magnus segítségével próbálják megúszni a végső csapást. Ilyen és ehhez hasonló szituációkba keveredett a későbbiekben is, majd egészen a Dreamwave képregénykiadó sorozatáig kellett várni, hogy újra feltűnhessen.

Természetesen minden alkalommal Flint az, akit édesapjának jelölnek meg, de míg sokáig Lady Jaye tűnt az anyának, az újabb inkarnációkban egyrészt a két Joe katona már nincs annyira közeli viszonyban és egy másik anyát hoztak előtérbe, aki a jelenlegi IDW szériában egy alkoholista és abuzív szülőként jelenik meg a visszaemlékezésekben.


Sokáig úgy tűnik, hogy az EDC a Decepticon csapatokkal köt egyezséget, hogy végre csapdába csalják az Autobotak, így mentesítve a világokat a háborútól. Marissa végül a két oldalra játszó Decepticonokat félretolta az útból, és véglegesen az EDC egyik vezető alakja lett, a nagy polgárháborút követően is. Más kérdés, hogy az EDC bezárása után a G.I. Joe csapat lett kinevezve a Földet védelmező alakulatnak. Eközben Marissa barátságot kötött Thundercrackerrel és a seekernek ajándékozott egy kutyát, hogy még inkább barátságáról biztosíthassa. A Revolution idején egyfajta ügynöki státuszba került, amikor a Dire Wraith csapatoktól igyekezett megmenteni az amerikai elnököt. Ez sikerült neki, majd pedig az addig emberi testben alvó robot, Garrison Blackrock/Sovereign fejmester ügyében igyekezett eljárni. A ténykedései között mindig tiszta szívvel harcolt, s ezért is érdemelhette ki a First Strike idején az emberiség küldötte vett részt Iacon városában a nagy találkozón, melyen természetesen megjelentek Baron Ironblood emberei és Destroval karöltve megpróbálták elpusztítani Cybertront.

forrás: joebattlelines

forrás: gardo blog

kapcsolatai sosem egyszerűek és jól mutatja, hogy több ízben romantikus szálak fűzték robotokhoz, vagy legalábbis sokkal jobban kijött velük, mint embertársaival. Édesapjával különösen nehezen jut egyezségre, hiszen Flint is rendkívül makacs és katonai énje érződik lányához fűződő viszonyán is.

Amellett, hogy Jazz és Optimus Prime is volt hosszabb ideig társa, sok esetben a Technobotokkal, mint tudós kollégákkal fűzi össze szorosabb kapcsolat.


Jól példázza ezt első megjelenése, még 2015-ből, amikor is a Club adta ki, mégpedig az alt-módba “szorult” Afterbreaker társaságában. A motor eredetileg Firefly kétkerekűje volt a második film apropóján kiadott változatban, de itt is jó szolgálatot tesz, hiszen elég sci-fi hangulatú jármű.

A figura meglepő módon egy pre-modern, 2006-os Cover Girl fejjel indít, testét a Resolute Scarlett adja, kezei a ROC Baroness figurából, lábai egy korábbi Scarlettből eredeztethetőek. mégis, a festés remekül mutatja, mennyit ki lehet hozni ezekből a testdarabokból is. Fegyverzete a klasszikus Iron Grenadier kispisztoly és a jetpackes megoldású, eredetileg vízipisztoly alkotja.

Mindent összevetve korrekt kiadás, és szerencsére tovább bővülhetett izgalmas karakterekkel a közös univerzum.

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.