Hasbro, Tonka – Forrósodó robotpiac

A következő cikket is a nagyszerű Battlegrip oldalnak köszönhetjük, és a fordítást most olvashatjátok. Akit érdekelnek a múltbéli események, az pedig bátran merüljön el korábbi fordított tartalmak közepette:

A Mattel licenchadjárata

Gyűjtési hóbort 20

A játékgyártás csapatmunka!

Pánikolva keresik országszerte a vásárlók a Transformers és GoBots játékokat – a kisfiúk Cabbage Patch stílusú játékait. Ám ez sokszor lehetetlen küldetés, annak ellenére, hogy Ázsiában feszített munkában dolgoznak. “25 tokiói gyárban kizárólag Transformers játékokat gyártanak folyamatosan” – árulja el Michele Litzky, a Hasbro egyik szóvivője. “Hatalmas a kereslet” – teszi hozzá. “Hónapokkal ezelőtt is sejtettük, hogy nem fogunk tudni eleget tenni a rendeléseknek, mert van egy határ, amin felül képtelenség adott idő alatt előállítani termékeket”. Az év végéig 10 millió Transformers játékot fog kiszállítani a Hasbro, 80 millió dollár értékben. A Tonka gyár 15 millió robotot árult ki ezidáig, 100 millió dollár értékben. “Le vagyunk maradva a gyártással, de jól haladunk ennek ellenére” – tárta fel a Tonka szóvivője. “Ahogyan a boltokba kerülnek, azonnal elkapkodják, de a készletfeltöltés folyamatos. Azonban nem hasonlítható az egy évvel korábbi Cabbage Patch őrülethez, ami tavaly fogadott bennünket” – teszi hozzá.

Ennek ellenére egy Fairfax-i boltban lévő hatalmas vásárlói áradat magával sodort egy asszonyt, aki letapostak a többiek és bokaficammal szállították el múlt vasárnap. Leon Feuerberg, a World of Toys menedzsere Bellevue-ben azt nyilatkozta, hogy “az észak-nyugati régióban sokkal nyugodtabbak a körülmények és bár fel vagyunk készülve, nem számítunk ilyen heves reakciókra. Tavaly a Cabbage Patch játékok esetében sem voltak efféle problémák.” Ennek ellenére a boltjában üresen tátongtak a Transformers és GoBots polcok. Arra a kérdésre, hogy a járművek, mint autók, repülők, teherautók miért ilyen népszerűek, így válaszolt: “Új dimenzióval bővül a játékélmény. kapunk egy robotot és egy repülőt vagy robotot és autót. A sok játékóra pedig hamar a gyermeki rajongás középpontjába repítheti ezeket a játékokat.”

Fotó: brr-icy

A Greater Washington Chapter of Americans for Democratic Action éves kérdőíve szerint a legnépszerűbb játékok a következők: Cabbage Patch, Transformers, GoBots, Care Bears, My Little pony, Trivial Pursuit, Rainbow Brite, Barbie, Secret Wars, Super Powers, Masters of the Universe és G.I. Joe.

A Transformers és GoBots játékok sokféle formában kerülnek kiadásra és egészen $2.97-től $39.99-es árkategóriákban kaphatók a modelltől és a régiótól függően. “Ez a legforróbb termék ebben az évben a fiús játékok piacán” – jelentette ki Al Olezak, a Buffalo-béli Kay Bee bolt és hobbi bolt menedzsere. “Szinte mindig kifogyunk belőle. Az elmúlt napokban legalább ötvenen érdeklődtek, mikor lesz új szállítmány. Ezen felül telefonon is szinte csak erről kérdeznek bennünket.”

Fotó: gazettereview.com

A Dearborn-i Sears üzlet egy eladója, Anita Blocker szerint rengeteget eladtak, de mindig elfogy és még rengeteget el tudnának adni. “A fiúk Cabbage Patch játéka”. Érdekesség, hogy az utóbbi iránt sem csökkent a kereslet. Margo Infantino, a Gimbel játékrészlegének szóvivője szerint a Transformers és GoBots játékok nagyon népszerűek, vetekednek a Cabbage Patch játékokkal. Ez utóbbi viszont még mindig a csúcs. Szintén megjegyezte, hogy az akciófigurákat is sokan keresik, mint a He-Man vagy a G.I. Joe figurákat.

Morinda Christopher, a Toys R Us kommunikációs osztályának vezetője szerint: “a figurák szabadjára engedik a gyerekek képzeletét”. Andrea Claster, a FAO Schwarz Fifth Avenue-béli boltjának menedzser-asszisztense elárulta, hogy “az egyetlen kérdés manapság, hogy hol kaphatók Transformerek?” – gyerekek hadai megbabonázva érkeznek a boltba, és mintha egy mágnes húzná őket a bolt hátsó pultjához, ahol kaphatóak. Mindenki a Transformereket akarja.

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.