Zombie Lab – A háttértörténet

Félelmetes prológussal indítanak a hullámokra szétszedett figura vonal készítői, mely alapján kirajzolódik, honnan indul útjára a zombisereg és mi vezet a kilátástalan helyzethez.

Kértétek többen, így most magyar nyelven is olvasható:

Wave 1

“Istenem, mit tettünk?” – rebegte Dr. Banner az orvosi maszkja alatt, ahogy ráébredt a helyzetükre. A tudóscsapatával szinte egyszerre tapadt tekintetük az üvegfalra, és érződött rajtuk a félelem és hitevesztettségük. A duplafalú üvegkoporsó másik oldalán a 459-es alany feküdt a rozsdamentes acél műtőasztalhoz szíjazva. A test alig 22 óra alatt vált zombivá. A lassú, egyenletes mozgás helyett hirtelen vergődni, vonaglani kezdett, mellkasa megemelkedett. A szegycsontja elvált a mellkas többi részétől és a szakadás folytatódott a hasüregig. A belei szétfröcskölődtek a teremben, ahogy a mutáció folytatódott. A zombi feje az őt bámulók felé fordult és üveges tejfehér szemekkel nézte a tudósokat. Szája megnyílt, mintha csak figyelmeztető sikolyt akart volna kiadni a közelgő, súlyos veszedelem miatt, ami a zombifertőzést tetézte.

936. nap

A zombi fertőzés már 3 éve szedi áldozatait. A városok árnyékai önmaguknak, sok település elpusztult, a hullák rothadó maradványaival találkozhatunk. Az élőhalottak az utcákat megrohanták és bomladozó tetemek orrfacsaró bűze emlékeztet arra, hogy mivel is állnak szemben az életben maradtak. Mintha az ezerarcú halál végtagjai fojtogatnák az embert minden levegővételkor. A túlélők biztonsági zónákat építettek magaslatokon és földalatti bunkerekben…olyan mélyen, ahová a rothadás szaga nem érhet el. Hong Kong szigetén is létezik egy ilyen építmény, ahol orvosok és szakemberek dolgoznak fáradhatatlanul a vírus legyűrésén.

A vírus kitörése után lassan minden város elesett. Hong Kong egyike a kevés talpon maradt biztonságos zónáknak. A WHO (Egészségügyi Világszervezet) szervezete Victoria Peak-et bízta meg, hogy építsen kísérleti telepet. Ez az 51-es számot kapta. A civilek azonban mind csak zombi labor néven emlegették.

A labort a régi rádióközpontból alakították át, és mivel a hegytetőn épült, a környező hegyek biztonságossá tették az épületeggyüttest. Csak a főúton vagy helikopterrel közelíthető meg. A szürke épület falai egy mélyre épített teremhálózatot rejt, amelyben 148 WHO munkatárs és a biztonságiak rejtőzött. Itt gyűjtötték össze a zombikat elemzés és kísérletezés céljára. Mint az állatok a vágóhídon, úgy tartják elzárva, üvegkalitkákban a zombikat a 15-ös földalatti szinten. A számos tükörajtó és a hosszú folyosók egészen vidámparki hangulatot keltettet az egyszeri érdeklődőben. Ezen a szinten, különböző stádiumokban 36 zombit tartanak fogva.

A 459-es alany szervezetében a vírus terjedése lassulni kezdett, két órával a halál beállta után, a Z34-es ellenszer adagolása után. Számos alany már 48 perccel a halál után újraéledt, míg egyeseknek ehhez 156 percre volt szükségük. A sok sikertelenség után ez némi hitet adott a csapatnak, hogy legyőzhetik a vírust. “Működnie kell.. kezdünk kifogyni az ötletekből” – rebegte Dr. banner Dr. Wu-nak. Dr. Wu egyetértően bólintott, majd tovább figyelte az alanyt. Az órájára tekintett – 36 perc 9 másodperc. Az alany szemhéja és szája remegni kezdett, míg keze görcsbe rándult, mintha heves fájdalom öntené el a testét. Az orvosok egy emberként figyelték a mozdulatait, majd hirtelen a test elernyedt és minden görcsös mozdulat abbamaradt.

A csapat hatalmas megkönnyebbülést érzett. A monitorok és érzékelők nem mutattak semmilyen mozgásra utaló jelt. Mozdulatlanul feküdt a steril asztalon. Dr. Banner bizonytalanságot érzett, hiszen két év alatt kizárólag sikertelen próbálkozásaik voltak. “A következő 8 órában állandó megfigyelés alatt tartjuk” – felelte társainak fáradt hangon, ahogy a folyosó felé tartott. A többi cella előtt elsétálva eszébe jutott, hogy több más alanyt másabb féle szérummal kezeltek. Mind visszatért holtából és emberi húsra éhezett. Elpusztításuk rögzített závárzatú pisztollyal történt. A pneumatikus fegyver egy 2 inches szegecset lő ki, mely a kaponyán át az agyba jutva hatalmas pusztítást végez. A testet ezt követően egy hevederbe rakják, mellyel az épület saját krematóriumába ejtik le a hullát, ahol elégetik.

Ahogy a lifthez ér Dr. Banner, a fények kialszanak. A vészlámpák kapcsolnak be. A vörös fény hatására a csapat tagjai egymásra figyelnek, szavak nélkül. Dr. Banner a kis walkie-talkie-val az első szinten lévő biztonságiaknak szól: “Mi történt odafent? Itt nincs áram.” Elhaló hangon valaki beleszól “Áramszünet. Biztosan a forróság miatt. Éjszakára a generátorokra kell bíznunk magunkat.” Nyáron a folyamatos hőség kikezdi a keleti oldalon fekvő kicsiny erőművet.

Valami nem emberivé alakult. Az egykor karokként funkcionáló végtagok most egyszerű függeléknek tűnnek és tüskék bújnak elő belőle. Az alsó állkapcsa többfelé szakadt és afféle kampós végtagokká alakultak.

—-

Dr. Banner arcán a félelem táncot jár, miközben a hideg padlón kucorog. Szemeit kinyomták, belei a hasából kifelé lógnak. A mutáns zombi állatiasan falatozik a belekből, miközben terpeszben hajol a holttest fölé.

—–

A mutánsok a szellőzőaknán keresztül indulnak a felsőbb szintek felé. Rovarszerűen közlekednek a szűk járatokon, ami minimális energiába telik ebben a pózban. Ahogy feljebb és feljebb jutnak, egyre-másra hallatszanak a sikolyok és halálhörgések, majd a fagyos csend. A csámcsogás és a csontok törése a folyosókon visszhangzik.

——

A főkapu utat nyithat a zombiknak az utolsó ellenállók felé, ahogyan karmaik segítségével átmásznak a barikádokon, végül pedig a felszínen folytatják útjukat és mindent elpusztítanak, ami az útjukba akad. Az emberiségnek nem sok esélye maradt. Valami fékezhetetlent szabadítottak a világra, ami nem fog esélyt adni a megmaradt emberek számára…

——-

Wave 2

Mióta az 51-es körzetből elszabadult a vírus, a Hong Kong-i vezetés egy 5 km-es blokádot épített a veszélyforrás köré. Senki nem juthat ki. Akik bent rekedtek a blokádon, azok magukra maradtak és sokan feladták a küzdelmeket. A veszélyeztetett területeken a kormányzatok csak karantént voltak képesek létrehozni. A civil szerveződésű militáns csoportok azonban igyekeznek felvenni a harcot a zombikkal, hogy egyre nagyobb területeken állítsák vissza az emberiség irányítását. Köztük van a ZST, mely az elesettek megsegítésére, a zombik kiirtására és az emberiség megerősítésére esküdött fel. A csapatnak Marian mesélte el, hogy mi történt az 51-es körzetben. Útnak indult Jack Lee, a legjobb katonájuk és Ethan, a fegyverszakértő azonnal Hong Kong-ba, hogy a mentőakciót véghez vihessék. Dr Banner a kitörés előtti kis időben sietve dolgozott ki egy új szérumot, amit a saját testébe fecskendezett. Ő maga is zombivá vált, de emberi énje részben megmaradt. Viszont eltűnt.

A zombik a kitörés után az ott élő emberekre támadtak és épületeket foglaltak el.

Advertisements

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.