Bemutató – BFTB Bombardier Exclusive

Nem olyan rég bemutattam a facebook csoportban új szerzeményem. A figura hátterét korábban lefordítottam, és egy nagyon különleges kiadásról van szó. A brit Palitoy számomra mindig is egy különleges kiadó marad annak ellenére, hogy eléggé későn sikerült megtudnom sok mindent róla. Az pedig, hogy egy ilyen rejtélyes karakter mennyire lázban tartotta az embereket, nem kisebb felismerésre buzdította például a Club munkatársait, minthogy modern formában kiadják az FSS sorozat egyik darabjaként. Azonban mégis.. gumigyűrűs formában képzelték el eredetileg, így azt kell mondjam, ez az igazi tiszteletadás pillanata, hogy eme alakban is kézbe vehetjük.

Az egyik legerősebb része ennek a figurának maga a külcsín, avagy az újra zárható bliszteres doboz és a piros mini hátlap, melyen jól látható a karakter rajza, amit Robert Atkins készített, aki évekig rajzolta az IDW Joe-képregényt és maga is hatalmas Joe-fan. A hátsó oldalán pedig mini filecard sorakozik. És mindez kicsi helyen elfér, nem kell a lakótársat/barátnőt/háziállatokat azzal riogatni, hogy ismét új polcot kell venni.


Az öntőforma az eredeti Flash figurától származik, ahogyan eredetileg is képzelték. Ez egy kedves emlék és mással nem is működne igazán ez a hommage. A figura anyaga érezhetően eltér a vintage érától, sokkal könnyebbnek érezhető és meglepő módon itt máshogyan oszlik el a műanyagok fajtája. Bár nem vagyok szakértő, de ABS-szintű, kemény műanyag a fej, a mellkas, karok és a combok. Talán keményebb PVC a lábszár és a felszereléshez hasonlóan a csípő vagy puha PVC vagy HDPE (polietilén – szintén puha műanyag). Ennek persze vannak jó és rossz oldalai is. A színek nagyon szépek, úgy vélem fantasztikus színskálával dolgoztak és a szürke szín is megkapó. Amilyen egyszerű a festése a fejnek, az is legalább annyira kellemes és rokonszenvet ébresztő. Sajnos a karokon a festés hagyott nyomot az ízületekben, ez nem valami szép látvány, illetve a talpakon a lyukak kissé ferdén találhatók, így fény hatására átlátszik a sarok, és óvatosan kell bánni a talpakkal, nehogy ebből kifolyólag kitörjön egy darab belőle.

Nagy pozitívum, hogy nincs a fejbe beépítve egy limitáló pöcök, így szinte 360 fokban tudja forgatni a fejét, egyébként pedig megegyezik a figura mozgathatósága a ’83-as figurákkal. A csípő miatt kicsit nagyobb mozgástere van a lábaknak, igaz nehezebben lehet beállítani, picit racsnis hangulata van az egyik lábnak. Viszont az ágyékot így biztosan nehezebb lesz letörni, mivel a műanyag hajlékonyabb ott. Talán idővel belenézek a figurába is, ugyanis a derékmozgást akadályozhatja a túl vastag vagy rövid gumi, de ez igazából nem rontja a játékélményt. A korábbi Black Major figurákhoz képest sokkal jobban mozgatható, az ízületei nem olyan lazák, tehát határozott fejlődést érzek rajta.
A csípő színével megegyező színű és anyagú felszerelésekkel látták el a figurát, melyek szintén a korabeli Flash tartozékai voltak és vélhetően a Palitoy is így akarta ezt kiadni. A sisak kicsit félősen megy fel és jár le a figura fejéről – annyira szorosan cuppan a buksijára. A visor klassz, hogy átlátszó, ám picit zavaró, hogy a vágás alkalmával a műanyag picit sérült a szélein, de ez sem igazán látható túl sok szögből. A hátizsák tökéletesen passzol a figura hátára, ez kifejezetten üdítő érzés, és a háti alján lévő öntési lyuk (bizonyára levegőbuborék okozta) sem szegi kedvem. A lézerfegyver tökéletesen illik a kezébe, és bár ez a műanyag rugalmasabb, mint a vintage, azért félő, ugyanis a hátizsákba illeszkedő vége utáni vékony részen máris stressznyomokat tapasztalni. Beállítva viszont nagyon mutatós és kis bűvészkedéssel remek pózokat lehet találni neki. Nagy kár, hogy a vele adott talp nem jó a figurába, de én elsősorban kinti fotózásokra használnám úgyis, oda pedig van spéci megoldásom a földön való állásra.


Nem tökéletes figura, de hiánypótló volta miatt és mert ez egy remek kis utalás a múltra, nagyon határozottan javaslom a beszerzését, több örömöm lelem benne, mint ami bosszúságot okoz(na). A minőség néhol talán nem annyira jó, de érezhetően ezek a bootleg figurák egyre jobbak és jobbak lesznek. A kiadás sajátosságai miatt pedig ajánlom mindenkinek, akit érdekelnek a vintage figurák, a különlegességek vagy megrögzött Joe-történelem kutató. Ezen az oldalon még meg lehet rendelni >>

Advertisements

3 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s