G.I. Joe – A Stephen King kapcsolat

A horrorban jártas kollégáknak ez a név biztosan sokatmondó lehet. évtizedek óta korszakos művekkel ajándékozta meg az író az emberiséget és nem kevés művéből forgattak filmeket is. A nyolcvanas években sem volt kisebb az őrület e szempontból és ahogyan az látszik majd, ennek nyoma maradt kedvenc játékvonalunkon is.

stephen-king.md.jpg

Írónk gyermeke ugyanis az őrületig rajongott a Joekért, a figurákért és a képregényért is. A Joe-wikia oldal szerint King fia, akit Owennek hívnak, szeretett volna egy varázslót hozzáadni a játékvonalhoz. Vajon melyik karakterről lehet szó?

Crystal Ballról van szó, bizony ám! De ez nem akármilyen karakter, ugyanis a wikia szerint az egyik leginkább utált karakterről van most szó. Gyanús, hogy a Manhunter c. filmet láthatta King, de az is gyanús, hogy Vincent Price, a hajdani nagy színész volt az inspiráció alapja. Hogy pontosan hogyan tudott így harcolni, az kétséges, még a spirálgráffal a karján sem biztosan életbiztosítás tankok közt lófrálni…

A leírása azonban elég részletesre sikerült. CB apja Romalia országából való (sok államot hozott létre önhatalmúlag a Hasbro), édesanyja Maine-ben, Bangorban született. Nem fura ez egy hipnotizőrnek? De, az, viszont pontosan ugyanitt lakik King.

GI_Joe_the_Stephen_King_Connection_Crystal_Ball_File_Card_650x483.md.jpg

Azért az egyik filecard-mondat elég érdekes: “A cobráknak nincs szükségük kihallgatásra, vagy kínzásra, ha Crystal Ballnak jó napja van” Wow.. jó napja? Akkor milyen lehet a rossz? És hogyhogy nem hallgatnak ki senkit, amikor van egy rakat erre szakosodott bérencük? Azért azok a piros szemek árulkodóak, nem?

Crystal Ballért cserébe, melyet King tervezett, Sneak Peek nevét Owen-re változtatták. Ő is ugyanonnan származik (Bangor, Maine). Ő sem lett izgalmasabb karakter. Az Advanced Recon feladata, hogy kimenjen a terepre figyelni, majd a felderítés után az információkat visszaszolgáltassa. Durva, hogy mindezt úgy, hogy csak parancsra térhet vissza. A filecard pedig megemlíti, hogy egyszer két hétig ott kellett rejtőzködnie, mert elfeledkeztek róla… Ez olyan kis béna sztori, mint amikor valakiről kiskori fotókat mutatnak vadidegeneknek. “Ugye, miylen szépség volt kétévesen, RUHA NÉLKÜL?”

GI_Joe_the_Stephen_King_Connection_Sneak_Peek_File_Card_650x483.md.jpg

No sebaj. Azonban a racionalitás talaján maradva: ha tényleg felderítő, miért egy neonzöld távcsővel flangál az ellenséges vonalakon? Ráadásul a filecard azzal végződik, hogy amikor a rosszfiúk megjelennek, ő elég tökös marad, hogy tovább figyeljen. Oh wow!

No igen, nem mindig születnek a legjobb ötletek az efféle kollaborációkból, azonban mégis egy ikonikus íróról van szó, és ez egy olyan kapocs, ami tovább színesíti a játékokat.

[jobosrum.com]

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.