Bemutató – FSS GIJCC 4.0 Pathfinder

Hunmarine88 kolléga írását olvashatjátok a következőkben!

Hála a DiC korszaknak, sok új tetszetős karakternek lehettünk a részesei. Ebben a csapatban szerepelt Pathfinder is. Mielőtt előre lépnénk, az elképzelésem az, hogy a DiC időszakban próbálták az ARAH korszak egyes karaktereit „renoválni” és valamiért (ez a saját vélemény, lehet az igazság valami abszolút más) úgy képzelem Pathfinder a Muskrat karakternek az „újítása” lett volna. Vagy a G.I. Joe csapaton belül megnyílt egy „machete” kés rajongók klubja?


Sokáig vacilláltam azon, hogy megvegyem-e ezt a figurát. Végül pont a színek azok, amik megfogtak engem. Vannak olyan figurák, amikre az ember ránéz és mindig megakad a szeme rajta..és addig nézegeti amíg egyszer előbukkan a „kell” érzés, onnan pedig nincs visszaút. Formailag is elég összetett figura. Habár a Lifeline fej és a folyton leeső kalap, a nagy mellény helyett kitalálhattak volna valami jóval személyre szabottabbat.


Ha valakinek volt a kezében Retaliation Mouse vagy Flint – akkor tudja, hogy miről van szó. Akinek viszont nem: teljes körű mozgathatóság a csuklókig meg „rocker” bokákig. Csak sajnos az utolsót nem preferálom, és ez volt az egyetlen hátulütője számomra a figurának, ami visszatartott a megvételétől, de egyszerűen el kell fogadni és többé nem idegesít maga a gondolat.

Mondjuk így 50/50. A sövényvágó sajnos kialakítása szempontjából a jobb kezére van tervezve, tehát ha az rajta van, akkor csak a bal kezébe tud fegyvert venni. Én jobbkezes vagyok és kissé szokatlan az ilyen felállás. Másodjára meg hiányolom a Predator-szerű hátizsák/golyószóró felszerelését. Igazán megoldhatták volna modern változatban is. Ehelyett kapunk egy sima M249 fegyvert tripoddal. Viszont a POC Jungle Duke hátizsákot azt szeretem, főleg a tárolóhely és a tartó gumi-pántok miatt. Hála nekik, sok minden elfér rajta.A 90-es évek egyik nagy klasszikusa. Akit nem irritál a boka megoldás és nagy DiC rajongó – annak muszáj a beszerzése. Meglátásom szerint egy mutatós figura sikeredett belőle még akkor is, ha nem hozták ki belőle teljesen a 100%-ot. Egy tömény 4-es az 5-ös skálán.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s