6 dolog, amit a Joe-filmnek jól kell tennie

Túl vagyunk rebooton és két filmen, de úgy fest, nincs vége az újraindítások sorának. A Hasbro filmes univerzum egyik fontos pillérének szánja majd a G.I. Joe filmet, de csak akkor lesz értelme, ha végre jól működnek bizonyos dolgok. A Nerdist összeszedett 6 dolgot, amit szerintük jobban kellene hoznia a filmnek.

1. Destro és Commander egyszerre, egyidőben a vásznon

Ugyan az első filmben Destrő az igazi főellenség, de az utolsó pár percig nem lehetünk tudatában, hogy a csillámfejű fegyvermágnás mikor is lép a színre – pont akkor, amikor már késő. A Retaliationben pedig mindvégig leszedált állapotban a cryo-tartályban tartják fogva. Így azonban pont attól az ikonikus-komikus duótól fosztottak meg bennünket, ami a rajzfilmben működött. A gyűlölködő páros egyik fele a Cobrákat vezette, míg a másik fegyverekkel látta el a csapatokat. S minden alkalmat megragadtak, hogy egymást hibáztassák. Ennek az is oka lehet, hogy a CGI-effektekkel nem sikerült lemásolni Destro fémmaszkját, hogy az természetesnek hasson. Régebben is voltak kísérletek hasonlóra, de vélhetően máson gondolkodtak, mint Flash Gordonból Klytus. Még ugyanannak a személynek sem kell lennie, hiszen a McCullen klán elég nagy, és bármelyik rokon magára ölthetné a maszkot…

Fotó: Paramount/Hasbro

2. Dreadnokok

Az ausztrál akcentussal is hebegő motoros banda a nyolcvanas években lehetővé tette, hogy a Mad Max sikerét picit meglovagolják. Ma pedig még aktuálisabb, hogy egy törvényen kívüli csapattal végeztessék a piszkos munkát.

3. Legyen újra a bázis otthon

Az igazi amerikai hősök rajongóit eléggé meglepte, hogy egy nemzetközi helyszíneken a föld alatt épített bázisokban tanyázik az elitek között is a legelitebb társaság. Az író szerint érdemes volna megtartani az amerikai központot, és persze maradhatnának a csapatban nemzetközileg elismert katonák, mint az Oktober Guard vagy az Action Force tagjai.

Fotó: Paramount/Hasbro

4. Legyen eléggé felismerhető

Igaz, hogy már az ARAH is egy reboot volt a maga nemében, de sikerült a játékokkal, rajzfilmmel és képregénnyel egy igen szoros együttműködést létrehozni, amit azóta sem sikerült reprodukálni.

5. Ne forgassák ki Baronesst

Habár a megjelenése is egy afféle perverz keverék a domináknak és a könyvmolyoknak, a karaktere is egy igen összetett jelenség. Az orosz felmenőkkel rendelkező szélső balos lázadó, aki az arisztokrata világból egyenesen a terroristák kötelékébe kerül, hogy aztán a hírszerzésen keresztül a Destroval a kezdetektől szövődő románcán át rengeteg mindenbe belekóstolhasson. Értelemszerűen ehhez képest amit az első filmben láttunk, messze leegyszerűsített verzió volt.

Fotó: Paramount/Hasbro

6. Hatoljanak az abszurd felé

A nyolcvanas évek eleje óta a G.I. Joe egy idealizált teremtmény, mely a science fictionre, horrorra, a WWE-karakterekre és a Star Wars népszerű elemeire is támaszkodik. Ahogy a Transformers sem működik, ha nincsenek benne átalakuló robotok, úgy a színes, túlzott karakterek nélkül semmit nem ér a G.I. Joe. Furcsa, de a legtöbb Bay-filmben a katonai szereplők szinte teljesen hozzák a G.I. Joe stílust, ahogyan egy Avengers szintű csapat is, ha levesszük kicsit a szuperképességeiket…

[nerdist]

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.