Hadi krónika 05-10

Hírek a G.I. Joe világából.

Sajnos egy igen szomorú hírrel kell kezdenem. Elhunyt Stanley Weston, aki a G.I. Joe egyik szellemi atyja volt. 1933-ban született, majd a koreai háború után hazájában egyetemen igyekezett ellesni a licencek birtoklásának fortélyait. Saját városában megalapította a Weston Merchandising-ot.

Amikor a hatvanas évek legelején látta, hogy a lányok milyen hévvel játszanak a Barbie babákkal, felötlött benne, hogy a fiús játékok piacára is kellhet valami hasonló játék. Így jött létre a koncepció, melyet aztán a Hasbro adott ki és több, mint 50 éve létező márkanévről van szó.

Weston úr emlékét mindig őrizni fogjuk, hiszen a mi és sok más generáció gyermekkorát, fantáziáját ragadta meg az a nagyszerű elképzelés és formavilág, mely felnőttként is oly kedves számunkra. Nyugodjék békében!

fotó: patches of pride

Egy kicsit kellemesebb hír, hogy Geewunner újra beindult és 3 szettet fog árulni a közeli jövőben. Úgy fest, hogy az Adventure Team helikopter, a Tomahawk és a Dreadnok Cycle is elérhető lesz építhető formátumban. Várjuk.

[hisstank]

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s