He-Man x Thundercats #4-6

Az első írás utáni részeket összegyűjtve most szeretnék értekezni a második “félidőről”. Összefoglalva tehát, a két univerzum még harcban álló csapatai kezdik egyre jobban megismerni egymást, ugyanis Skeletor és Mumm-Ra igencsak próbálta összeboronálni a két világot, de ez akkor sikerül igazán, mikor az idős istenek lecsapnak Eterniára.

A pánikoló tömeg fejvesztve menekül, miközben mély gyász veszi körül Adam édesapját és persze Lion-O-t és barátait. Azonban támad egy remek ötlete és a veszélyes útra magával viszi Battle Cat-et. Mumm-Ra titkos piramisához érnek, ahol az ősidők óta létező gonosz mindig újraéleszti magát. Ezen felbátorodva berakják a szarkofágba Adam holttestét. Míg a mutánsok habzsolásán a felturbózott Cringer üt rajta, addig Lion-O-nak az újjáéledt, de gonoszsággal teli He-Mannel kell megküzdenie. A nagy csata végén sikerül elkapnia úgy, hogy a kardjával megmutatja Adamnek, mi lenne, ha nem térne vissza az élők közé teljesen. A nyomasztó rabság-képsorozattól kitisztul He-Man agya és újfent együtt harcolhatnak a szövetségesek.

A titán méretű istenek ellen természetesen megpróbálják felvenni a harcot mindkét oldalról, míg vezetőik távol vannak, de ez korántsem egyszerű. Az író itt érzékletesen mutatja be, hogy bármennyire képzett harcosokról is van szó (nem beszélve a szétszórt, komikus karakterekről), nagyon is problematikusan rakják össze a kirakós darabjait és habár próbálkoznak együttműködni, ehhez sok igen szerencsétlen helyzeten keresztül vezet az út. Végre sikerül beüzemelni a Thundertank-ra felszerelt energia ágyút, amivel sikerül szétlőni az egyik titán fejét, de az pillanatok alatt visszanő. Eközben Jaga és Sorceress fontos tudás birtokába jut. A véletlenek sorozatán keresztül végül Orko és Snarf közjátéka indítja be a dominó effektust, hogy aztán lassacskán az összes titán a porba hulljon.

Az utolsó füzetben aztán megjelenik a két főgonosz közös megtestesülése, Mumm-ator, aki a két fphpssel csap össze a DC multiverzumban. Külön jópofa, amikor például Superman világában vegyülnek el. Amikor pedig a két kard végre keresztezi egymás erejét, sikerül felszabadítani mindent és újra győz a jó…időlegesen.

Összességében egy furcsa kis szösszenetet olvastam, amiben sok jó gondolat volt, de a megvalósítás, főleg ebben a felében kissé szerencsétlenül lett elosztva. Részben azért, mert míg a rajzokon is annyi minden történik, a szövegbuborákok pedig nemhogy csökkennének, hanem egyre sűrűsödnek, és így a sok akció és a nagyon sok szöveg zavarja egymást. Lehet én vagyok maradi, de jobban kedvelem, amikor az akció közben kevesebb a szövegrészlet, és így élvezetesebb az olvasmány is. Mindezek ellenére a kiváló rajzok és az eddig példa nélküli közös univerzum látványa miatt érdemes lehet elolvasni mindenkinek, aki egyik vagy másik (esetleg mindkét) világot kedveli.

Előnézet 4.>>

Előnézet 5.>>

Előnézet 6.>>

Vásárlás >>

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.