Bemutató – FSS 4.0 GIJCC Tiger Force Outback

Előzménynek csak annyit, hogy számomra sokáig ismeretlen volt Outback karakter története. Nekem mindig a vörös hajú és szakállú fehér pólós túlélő jutott róla eszembe és csak rémlett valahonnan hogy volt vele egy „tigris” arcú pólós változat is. Gyakran lapozgatva a Yojoe oldalait, sokszor akadt meg rajta a szemem, de ezzel hagytam is a dolgot. Egy nap, Lupus Canis-nak hála, egy közös G.I. Joe keresésen rábukkantunk egy vintage Tiger Force-os példányra. Míg forgattam a kezemben, iszonyatosan megtetszett. Hála a Clubnak, most már modern verzióban is megkaphatjuk. Éltem a lehetőséggel és egyszer se bántam meg.

A csomagolás a hagyománnyá váló FSS kinézetet örökölte a legutóbbi inkarnációjában is, és az ARAH csomagolás továbbra is színvonalasan összerakott (időnként a rajzok hagynak kívánnivalót maguk után), de kicsit szomorú, hogy a hátoldalon a kinagyított rajzba pont belelóg az akasztó, így az értékelhetetlen.


Mikor először kaptunk róla egy tervezett képet – akkor elég nagynak látszott az új fej a 25th testen. Hála az égnek – csak rajz probléma volt. A figura hihetetlenül jól össze van rakva. A 25th pofonegyszerű mozgása, testalkata és modernebb kezek nagyon jól összehangolt. A színek nagyon hűek az eredeti ARAH elődjének, aminek külön örülök. A terepnadrág, a narancs póló mind nagyon jó összeállítás. Részemről nagyon eltalálták a britek ezt a színsort és a Club tökéletesen meg is hagyta.


Egy tipikus, jól mozgatható 25th testfelépítéssel állunk szemben, kivéve az alkarokat és csuklókat. Azok már a POC/30th időszak eredményei. Nagyon kevés figurát adtak ki, amihez nem kellett nyúlnom, hogy a fegyvereket rendesen megtudja tartani.

Itt viszont egy pici baj van. Kapunk a kedves Outbackhez egy eredeti géppisztolyt, túlélő kést és egy hatalmas hátizsákot (ilyen volt még a ROC Pit Commando-nak is). Sajna összesen 3 dolog és mind a 3-hoz van kis kritika. A fegyver már az ARAH időszakban is túlméretezettnek bizonyult, miért kellett 30 év után erről megfeledkezni? A 25th verziók is ugyan ebbe a csapdába estek.
A kés – igazi RAMBO cuccos, viszont nincs hová tenni.
A hátizsák hiába óriási, nem fér benne el semmi. Sajna egy kis beavatkozással sikerült helyet adni a késnek. Így a kés a hátizsákban van, nem marad el és előrántható bármikor.
Én részemről maximálisan elégedett vagyok. Sajnálatos hogy nem egy ilyen szintű Outback-et kaptunk a tömeggyártás legutóbbi sorozatában a Hasbrotól. Akinek tetszetős ez a verzió – annak tökéletesen megéri beruházni rá. Csak ajánlani tudom.

Eredeti galéria >>

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s