Micronauts – Ilyen lett volna a rajzfilm

Hatalmas kár, hogy nem lett semmi ebből a projektből. Nemrégiben Dave Johnson (100 Bullets) felfedte egy készülő projekt körvonalait, mely aztán jogi dolgok miatt sajnos befejezte életét, mielőtt megkezdődhetett volna. Terveztek ugyanis egy Micronauts rajzfilmsorozatot, mely a 80-as évek Marvel sorozatához (melyet Bill Mantlo és Michael Golden jegyzett) közel állt volna.

Johnson a facebookon beszélt a projektről:
“Majdnem a tévébe került ez a tervezet. Azonban a Hasbro megvette a jogokat és megölte a kezdeményezést. Remek történetet agyaltunk ki és egy igazi gyerekkori álom válhatott volna valóra. “


A Micronauts (eredetileg Microman) egy japán játékvonal volt, melyet a Takara indított 1974-ben. Mindezt a Mego importálta és saját néven kezdte árulni az Egyesült Államokban. Érdekesség, hogy amikor Mantlo látta gyermekét ezekkel a figurákkal játszani karácsony reggelén, egyből eldöntötte, hogy ebből képregényt kell készítenie. Jim Shooter-nek, a Marvel akkori főszerkesztőjének gyorsan összeírt egy vázlatot és annyira meggyőzte, hogy lehívták a jogokat a Marvelhez. Már csak egy remek rajzolót kellett megnyerni, és így jött a képbe Michael Golden. Érdekesség egyébként, hogy Goldent jó néhány új dizájnhoz is felkérték volna alkotónak.

Sajnos amikor 2009-ben a Hasbro megvette a jogokat, egyből egy filmet akartak készíteni, amiből máig sem lett semmi, pedig még J. J. Abrams nevét is hírbe hozták vele.

[comicsalliance]

Advertisements

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.