GanguStars – Art Of Advertising vol.1

A tavaly újraindított Diaclone Dia-Battles sorozat és a Transformers Titans Return kiadások kicsit jobban ráirányították a figyelmem a távol-keleti játékvilág sokszínű, változatos és érdekes világára. E böngészés közben botlottam bele egy érdekes kiadványba, melyet egy részben G.I. Joe rajongó, GanguStars készített.

A laminált, puha fedeles könyv gyakorlatilag egy kisgyermek vágyálma lehet, ugyanis a 176 oldalas anyag, mely 21×26 cm-es paraméterekkel bír, összesen több, mint húsz japán játékkiadó 165 játékreklámját tartalmazza a hetvenes, nyolcvanas és kilencvenes évekből.

Ultraman, Transformers, Microman, Diaclone, Macross, Kamen Rider, Power Rangers, G.I. Joe, Star Wars, LEGO, Dino Riders, Godzilla és még megannyi érdekes játék, mecha, robot és egyéb érdekesség található a lapokon. A lapokon pedig egy rövid, 1-2 soros magyarázat található, hogy az olvasó kicsit közelebbi barátságba kerüljön, mi okból válogatták össze pont ezeket az inserteket/reklámokat. A kellemes minőségű matt papírra nyomott képek szépek, bár mivel nem fotopapírt használtak, ezért néhol kissé életlenek, de ez azért nem megy az élvezhetőség rovására. talán némi plusz, bővebb információt még elbírt volna a kiadvány, de tényleg rendkívül sokszínű és kellemesen lehet lapozgatni, elrévedve a megjelenések között, és persze felidézve, hogy mit is jelentettek ezek a hazai viszonylatok között.


Mivel nincs túlbonyolítva a könyv, ezért bátran ajánlom azoknak, akik szívesen fognának a kezükbe egy érdekes gyűjteményt, mely tartalmaz elképesztően sok szépen beállított képet és esetleg nyitottak a japán játékfejlődés felé. A kiadványt meg lehet rendelni a blurb oldalán, és nem horribilis összegért.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.