IDW – Revolution 2

featkepreg1

Az első időktől kezdve folyamatosan követjük nyomon a vadiúj összevont univerzumot, melynek a Joe-k is tagjai. Szembesülhettünk a Dire Wraith, az ellenséges cybertroni és egyéb földi veszélyekkel, megismerhettük többek közt a Transformers földi problémáit, feltárult ROM, Action Man és a Micronauts eddigi jelene és persze a MASK csapat kezdeteit is nyomon követhettük. A dolgok fordulópontjai most közelegnek, ugyanis a harmadik, befejező írás előtti sűrűsödés és az ellenségek összekapcsolódása itt fog megjelenni.

Harmadik felvonás – A Heliopolis legénysége (a Micronauts csapata) a térugrást követően hánykolódik a mikroverzumban. Nem is gondolták volna, hogy az a hatalmas, szinte bolygó méretű entitás, melyet most láthattak, Micronus Prime volna, aki felelős az egész mikroverzumért és cybertroni energiákkal telített. Eközben meglepő holo-üzenetet kapnak ellenségüktől, Baron Karza-tól, aki8 állítása szerint éveket töltött azzal, hogy megmentse világát és nem átallott ezért sokakat a halálba küldeni. Most pedig a kis legénység segítségét kéri, akik persze gyanakvóak. Scarlett és matt Trakker párbeszédét Miles Mayhem szakítja félbe, aki még mindig igyekszik kondicionálni a feltörekvő tehetséget. Mindeközben Sly Rax és Vanessa tovább kínozza Kup-ot, aki véletlenül meséli el, hogy rengeteg Ore-13 anyag van, ami veszélyessé vált és hogy valaki használni is akarja.

Mindeközben Optimus Prime, Windblade és Soundwave igyekszik megérteni ROM-ot, aki elmeséli, mekkora pusztítást képesek végezni a Wraith lények, de Optimus ellenzi a mikroverzumba való beavatkozást, ugyanis még egy frontot nem tud nyitni. Ekkor megérkezik Aileron és beszámol a Kup-ot ért támadásról, és hogy az űrkapu miatti kivonás teszi instabillá az ore-13 anyagot.

Doc beszámol Scarlettnek arról, hogy a vizsgált holttestek nem emberi testek. Mains pedig a kódolt csatornán kiadja az utasítást a fekete lovagnak: irány ROM! Természetesen az is kiderül, hogy egy földi lény szövetkezett Baron Karza-val és így a mikroverzum épen tartására használják a lilásan csillogó ércet, ami annyi bosszúságot okozott a földieknek. Eközben ROM páncélja rezonálni kezd a nyersanyaggal és amint hozzáér az űrhídhoz, megtörténik a láncreakció: a mikroverzumba teleportált anyag felrobban, és megtépázza az így is az entrópia felhővel küzdő világot. A Micronauts csapat egyenesen belezuhan a nyitott űrhídba, míg a Földön Optimus és társai a kissé megbolydult, ám felerősödött ROM-ot kezdik el pofozni. A lenyugodott felek pedig próbálnak megegyezni, miközben megjelenik a Heliopolis és éppen Snake Eyes kardjával néznek farkasszemet.

Negyedik felvonás – Nagy csata bontakozik ki Snake Eyes, a Micronauts csapat és Arcee között, de végül Soundwave “lenyugtatja” őket egy hanghullámmal. Mayhem Calebbel, az egyik fő Wraith vezérrel diskurál, amit felfedez Trakker, de ekkor még csak magvában bontakozik ki a vita köztük. Caleb később összehíja a Wraith csapatok legjavát és Axiommal egy nagy átalakulásba fognak.

A Joek közben megérkeznek a MASK főhadiszállásra, ahol meglepődve látják, hogy Mayhem kipakolta az összes termet, elvitt magával mindent. Ám Scarlettnek is maradtak játékszerei. Mayhem és az összes MASK katona eközben megtámadja Victoriont, és segítségükre vannak a Wraith repülő szörnyek. Ezt látva Trakkernek már nyíltan is kétségei vannak Mayhem beszámíthatóságát illetően. A nagy csatában azonban az idegenek Mayhem ellen fordulnak, aki erre áthívja Baron Karza-t a mikroverzumból, aki egy mozdulattal magába szívja a Wraith vezért. A Joe-k pedig a régi járművekkel indulnak a csatába…

Így végződik a negyedik felvonás. Sajnos az első két rész alapján sokkal bizakodóbb voltam, ugyanis a rengeteg karakternek kevés hely jut a főbb szerepekben és az sem igazán tisztázott, ki miért változik meg személyiségében. Ez nagy negatívum és így minőségre is lesüllyed sajnos a színvonal. Nincsenek éles határok, nincsenek valódi jellemfejlődési szakaszok, csak meggondolatlanságok és repetitív területek. Persze, nagyon nehéz valóban ennyi különféle szereplőt mozgatni, és ez rányomja a bélyegét a dialógusokra is. Ami még bosszantó kicsit, hogy hiába a remek, éles és szép rajzok, a karakterek egymáshoz viszonyított arányai szinte lapról lapra változnak, ami szintén okoz galibát a megértésnél.

Előnézet 3. >>

Előnézet 4. >>

Vásárlás >>

Ahhoz, hogy kicsit jobban megértsük, mi is történik a mikroverzumban, lényeges belekukkantani a Micronauts 6. részébe. Ott hagytuk abba a dolgokat, hogy az egyik Acroyear, Raith Commander átszúrta a Biotron mellkasát (benne pedig Oz-t). Ekkor félholt állapotban Oz előtt megjelenik az Időutazó, aki meglebegteti, hogy Oz-nak nagy képességei vannak és képes lehet az entrópia felhőben valami megoldást lelni. A sérülésből felépül Oz, akinek az őrzője, a Biotron úgy fest, valamit átvett gazdája jelleméből és önálló életre kelt. A csapat igyekszik kiutat találni és megindulnak a Heliopolis fedélzetén, ám közben a csak kicsit megrögzött Daigonnal megküzd Baron Karza (mégpedig a kentaur formájukban), majd az üldözött csapat után lódul és eltűnnek a felhőben.

Ez a one-shot kapcsolódik a főfolyamhoz. Üdvözlet az entrópia felhőben! És nem barátságos világ ez! Hőseinket egyből a Repto-k támadják meg, melyek egy, a felhőben rég elveszett bolygó lakói voltak, most viszont nagyon is élnek. Míg Biotron és Acroyear kívül igyekszik védekezni, addig a beszabadult lények miatt az űrhajó belsejében is kosz uralkodik. A túlerő győzhetne, ám megjelenik az Időutazó. A Repto-k elpárolognak és az űr egy darabjából álló jövevény elmagyarázza Oznak és csapatának, hogy az idő minden. Nagyon érdekes párbeszédet folytatnak és közben vizuálisan is sikerül emelni a füzet minőségén. Röviddel ezután elérnek a felhő azon szegletébe, ahol nagyon régi Biotron darabokat találnak és ekkor jelenik meg Karza az ajánlatával, majd elmeséli, hogy ő régóta ismeri ezt a helyet, és hogy Micronus Prime a mikroverzum őrzője.

Remek füzetek, amik konstans kiszolgálják az érdeklődőket, egy izgalmas, kalandos, korrekt ösvényen haladnak a főbb szereplők és ügyesen adagolják a történetmorzsákat. Kifejezetten üdítően hatnak a korábbi képregénysorozataikból átemelt klassz elemek és az akciófigurák különböző spéci funkcióit kiemelő részletek.

Ajánlott olvasásra!

Előnézet 6. >>

Előnézet One-Shot >>

Vásárlás >>

Ez a one-shot kapcsolódik a főfolyamhoz. Yo Joe! Scarlett, Roadblock, Quick Kick, Rock N Roll és Wild Bill egy szigetre érkeznek, ahol elég nagy a Dire Wraith aktivitás. és nem csak ez, hanem… valaki közülük nem az, akinek mutatja magát. A meglepő fordulat heves csatába torkollik, miközben mélyebbre ásnak, hogy kiderüljön, kit is kell kiszabadítaniuk. Rock N Roll a bázis belsejében további Wraith alakokkal találkozik, míg rá nem lel Grand Slam-re, aki mániákusan retteg mindenkitől, hiszen ő maga is látott eleget. A fegyverpárbaj sajnos áldozattal jár, így újfent egyre kevesebben lesznek a főszereplők. Azonban egy nem várt, sok méter magas karaktert kell kiszabadítani, aki a Joe-csapat tagjává válik.. ismerjétek meg Skywarp-ot.

A dinamikus sztori remekül vegyíti a horrort és a science fictiont és működnek az új elképzelések is a karakterekről. A kiélezett Grand Slam-helyzet nagyon megdöbbentő, ahogy egy Transformer érkezése is. Továbbá a dialógusok is elég jók, ahogyan a panelek váltakozása is jól mutat. A rajzok néhol viszont eléggé elnagyoltak.

Előnézet >>

Vásárlás >>

Advertisements

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s