Ritkaságok aukciós oldalon – A Hake’s oldal rendkívüli darabjai voltak tavaly

feataukcio1

Vélhetően megdobogtatja majd a szívét annak ez a kis írás, aki a vintage figurákért rajong főként. Egy nagyon tehetséges és eltökélt külföldi kolléga, KrymsynGardImmoral töltött fel pénz szűkében olyan dolgokat, ami egy emberöltőnyi időn belül nagyjából kétszer, ha gazdát cserél. De lássuk is, milyen érdekességeket rejtettek az aukciók:

Ilyen volt többek közt az egyik Marvel képregény proof card-ja, illetve a Sunbow rajzfilmből származó rajz, ahogyan a DiC sorozatból származó Mercer, Cobra Commander különböző pózokban és nézetből egy-egy cellaként, is elvihető volt. Ron Rudat, legendás tervező egy kiadatlan karaktere, a Battlefield Messengerről készült hivatalos artwork, mely idővel részletekben más figurákban fellelhető volt. Eszetlen árat diktált a Dave Dorman által készített prezentációs festmények egyike, mely Track Vipert mutatja. Guy Cassaday eredeti Desert Fox terve is új gazdára talált, ahogyan a Hammerheadről készített tusrajzok is.

Nem lehet elmenni szó nélkül a félelmetes dizájn mellett sem, mely egy G.I. Joe járművet ábrázol. A Battle Tracks egy összezárható jármű lett volna, ahogyan a Mobile Battle Bunker is volt annak idején. Szintén Cassaday keze munkáját dicséri.

S ha ez nem volna elég, indított egy másik menetet is, ahol csakugyan elképesztő dolgok kerültek kalapács alá. A Gristle-ről készített 2-UP figura, egy gyanta modell a fejről no és persze a test shot. Ezen felül egy szintén csak papíron létező jármű rajza, a G.I. Joe C.R.A.B. Félelmetes munkagépnek tűnik. A régóta név nélkül létező, Dreadnoknak hitt figura, melyet szintén Dave Dorman prezentációiból ismerhetünk. Ő nem más, mint Scar-Head. Annyi bizonyos, hogy a Slaughters Renegades csapat tagja lett volna. Egy korábbi Cobra katona, aki egy párduchoz lett volna láncolva. Részlet az Action Force képregény első verziójából, illetve Overkill rajz, és a DDP sorozatból egy oldalnyi rajz.

Nem kevésbé jelentett izgalmakat, hogy a 2003-as conventionre készített figurák tusrajzai, de még egy Conquest sztirol vákuumforma is új helyre került. A korábban már bemutatott Cobra tengeralattjáró tervezettől a Star Brigade kiadatlan sokkarú figurán át egészen a Rolling Thunder csodás stílusrajzáig egész sok darab képezte a listát.

 

 

 

Advertisements

2 comments

  1. Voltak/vannak itt csodas dolgok! A rajzok kulonosen tetszettek. A lancos-allatosnak nem sok ertelmet latom. Varazslanc, levehetetlen? Ki torli ki a hatsojat? 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s