Bemutató – Shallow Water Kickstarter figurák

featbemutat1

A Halloween leginkább a horrorfilmekkel nőtt össze és valami olyan érdekességet szeretnék a Kedves Olvasók elé tárni, ami azért részben unikum, másrészt viszont kapcsolódik mind az ünnepnaphoz, mind a figurákhoz. Manapság sok esetben az akciófigurák már nem különálló termékek, hanem egy-egy blockbuster filmhez készült termékcsalád, amivel lehet népszerűsíteni az adott franchise-t vagy épp jól elvenni összekuporgatott pénzünk, hogy ezáltal elégítsék ki plasztik szenvedélyünket.

Ezek közül egy igen érdekes megoldást választott Sandy Collora, akit sokan a speciális effektjeiről ismerhetnek, illetve olyan alkotásokat köszönhetünk neki, mint a Batman: Dead End vagy a Hunter Prey. Most új, víziszörnyes filmjének forgatásán találkozhat vele az ember leginkább, melyhez kapcsolódóan tavaly egy előzetes kickstarter – crowdfunding kampánnyal izzított. Ebben pedig egy, a hetvenes évek végi Star Wars figurák által meghonosított kialakításban és mozgathatóságban megegyező, kétféle festéssel megjelenő figurát adott ki, mely a filmben szereplő szörnyet mintázza. Emellett pedig jó néhány extra érdekességet mellékeltek a csomagban és úgy döntöttem, nem csak magát a filmet, de ezen figurák létrejöttét is támogatom.

De kezdjük a matricával, a jópofa reklám képeslapokkal és egy, a szörnyről készült festménnyel.
csom2

A nemrégiben megérkezett darabok nagyon szép hátlappal, a néhai Kenner kiadó betűtípusával készített Collora felirattal és az alkotó saját aláírásával jelentek meg. Ezen felül a bliszterben jól látható a karakter és ízléses dizájnnal jelent meg, amin felfedezhetők a remek logók, a szörnyről készült fotó és a hátlapon érdekes további információk.

formszin2

A két figura, melyek közül az első a normál színnel készült darab, és Toxic Terror nevű mutagen-zöld verzió, mely exkluzívként jelent meg és tudomásom szerint nem kapható. Mindkettőn határozottan látszanak a sculpting részletek és nagyon nagy odafigyeléssel alkották meg őket, hogy aztán ezek  finom vagy épp agresszív ívek  fejen például – élethűen tükröződjenek.

A festés önállóan is megállja a helyét és az arányos testrészek mellett külön kiemelném a finom részletek megfestését. A színvilág pedig első blikkre a Night Creepert idézik.

funkc2

Ebben talán a leggyengébb a figura, hisz mindössze a kezei és lábai mozognak, még a feje sem – hogy maga a nyak kényelmesen “elférjen”. A lemondásnak azonban csak akkor van hátulütője, ha valaki konkrét akciófotókkal kívánja megörökíteni eme figurát. A műanyag kellemes, keményebb tapintású, megfelelő súlyelosztású és így ebből a szempontból is bátran ajánlott.


Az alapváltozatot itt meg lehet rendelni.

vegered2

Nálam bontatlanul fognak maradni, ugyanis a mozgathatóság csupán a négy végtagra korlátozódik és terveim közt szerepel majd egy bontott lagúnaszörnyet is vásárolni, így elképzelésem szerint teljesen jól illeszkedik háttérben is majd, de bármilyen módon is tárolja valaki, remek kiegészítői egy ízléses, 1:18-as gyűjteménynek, vagy akár a horror dvd polcon is lehet helyük.

Advertisements

3 comments

  1. :-O

    Koszonom szepen a bemutatot! Aligha hinnem, hogy koreinkben rajtad kivul barki rendelkezne/rendelkezni fog eme figurakkal! A festett egeszen elkepesztoen van megalkotva, az egyszin zoldike melle teve inkabb gagyi hamisitvany hatast kelt. 🙂 Gratulalok hozzajuk!

    1. Köszönöm 🙂

      Tudod, hogy általában imádom a neont 🙂 Bár hozzá kell tennem, amikor támogattam, még úgy volt, hogy teljesen neonzöld lesz, szerintem az jobban visszaadta volna a külalakot, míg a tejeszöld ezen tompít. De bizonyára volt érvük emellett.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s