Transformers – Combiner Wars (2016)

featrajzfilm1

A Machinima csapata már számos, popkulturális ikon minisorozatát leadta saját youtube csatornáján, s ezek között voltak nagyon jók, mint a Mortal Kombat: Legacy széria, de akadtak bőven gyengébbek is, mint a Terminator Salvation saját sorozata. A leírásomból ki fog derülni, én magam hová sorolom ezt a kezdeményezést, de most lássuk, miről szól és milyen a legutóbbi TF inkarnáció.

A Nagy Háború után járunk, amikor az Autobot és Álca világok összedőltek és a régi nagy vezetők, mint Optimus vagy Megatron, egy elmúlt korszak maradványai. Lassan kezdik a robotok elfeledni a súlyos kétpólusú világ hagyatékát és Cybertronon béke honol: megosztottan kormányos Starscream, Rodimus és Mistress of Flame. Azonban az Enigma of Combination – egy nagy erejű eszköz, mely megfelelő kézben jóra, de rosszra is használható – előhozza a karakterekből a megbúvó gondolatokat.

A nyolc részes széria azzal kezdődik, hogy két combiner, Menasor és Computron háborúznak és ez Windblade brátjának, Maximának az életébe kerül. Ekkor valami nagyon elszakad Windblade nyomtatott áramköreiben, ugyanis eltűnik a cityspeaker eddigi kimért habitusa és átmegy teljes berzerker funkcióba. Ezt követően Windblade igyekszik szétlőni az őskori tárgyat, ám ebben Optimus megállítja. Hogy további segítséget szerezzenek, felkeresik a remeteként gladiátorharcokban résztvevő Megatront és sikerül meggyőzni, hogy a tanács rossz irányba vezeti a jövőt.

forrás: seibertron.com

Félelmük beigazolódik, ugyanis Starscream dacolva mindennel, igyekszik magához ragadni a hatalmat és egy megacombinert alkot magából és a többi combinerből.

forrás: seibertron.com

Nagyjából ennyi a története, de rendkívül összeszedetlen, problémás forgatókönyvvel állunk szemben. A párbeszédek sekélyesek, a motivációk haloványak, és néhol még utalás szintjén is nehéz kibogozni, mi miért történik. A legtöbb akció előkészület nélkül teljesen súlytalan, de ez utóbbi másvalamivel is magyarázható: a gyatra cel-shade animáció ugyanis rendkívül kevés a megjelenítéshez. Nagyon zavaróak a hanghatások, és az egész atmoszféra túl művi, alig látni transformereket, vagyis szinte teljesen kihalt tereket látunk, amihez hozzájön a totálisan idétlen Starscream vattacukor-szörny. Ugyanis a félig összeállt monstrum hirtelen rózsaszín űrfelhővé kezd alakulni. Ráadásul, hiába Combiner Wars, nekik sajnos alig jutott szerep… Ennek nem sok értelmét láttam.

Sajnos az egész átgondolatlan, kellemetlen, szenvedős. Mindenkinek ajánlom, kerülje el jó messziről.

Advertisements

2 comments

  1. Erdekes ajanlas. 😀 En csak az elso epizodot neztem vegig, a tobbinek eselyt sem adtam. Pedig a bevezetod alapjan rejlett potencial a tortenetben! Kar erte…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.