Rider Shroom – Kobra

featkepreg1

Mindig élmény új kollégákkal felvenni a kapcsolatot, de ezúttal hazánkban még gyerekcipőben járó, képregényes vonulathoz tartozóan született valami, amit mindenkinek látnia kell. Rider Shroom ugyanis nem csupán megálmodott egy kerek sztorit, de el is kezdte rajzolni. Sajnos félbemaradt a projekt, melyről így mesél saját maga:

Még régen elkezdtem egy G.I. Joe fan képregényt rajzolni, aztán láttam a G.I. Joe renegátok(rajzfilm) egy részét és pár ötletemet ellőtték benne, így abba is hagytam. Pedig elég kemény lett volna. A (lelkemnek gyalázatos) mozifilmek után akartam valami jó G.I. Joe-s cuccot villantani.

A történet szerint: 1944-ben megalakul a kobra fegyvergyár(egy mesterséges szigeten. ahol külön van egy negyed a munkásoknak és családjaiknak, infrastruktúrával (tehát a gyársziget egyben város is)…Napjainkban épp készülnek elküldeni a dolgozóik nagy részét(mert gépek veszik át a gyártást), és éppen tüntetés zajlik. A tüntetést (mivel hadiüzem) a nemzeti gárda egyik egysége is biztosítja(Herceg, Torlasz, stb…). ÉÉÉs akkor jönnek a kobrások, a cég magánserege. A kobra PK elmondja, hogy aznap hajnalban illetéktelenek törtek be a fejlesztő részlegbe és eltulajdonítottak egy tömegpusztító fegyver prototípust és mindenki húzzon haza, mert át lesz kutatva minden és addig mindenki potenciális gyanúsított. A sziget kijáratait mindig ellenőrzik, ott nem vihették ki a fegyvert így az még helyben kell, hogy legyen. A katonaságot és rendőrséget is elhajtják, hisz  alkalmatlanok voltak, hogy megvédjék a céget és különben is a sziget a kobra tulajdona. A tüntetők megdobálják a kobrásokat, erre a tömegbe lőnek. Ennyi lett rajzolva. Meg is lett volna színezve szupira.

A rendőrök kivonulnak és a nemzeti gárda is, csak néhány katona rejtőzik el (a későbbi G.I.JOE) és elkezdenek titokban nyomozni. Persze nagy kamu a rablás, csak így akarják kicsempészni a fegyvert a saját használatra a kobrások. Lett volna itt lopakodás, gyilok, lövöldözés. Ja és a kobrások nem béna katonák lettek volna. Küldök még két toborzóplakátot is.

2 comments

  1. Húúú, kár, hogy félbehagyódott. 😦 A két toborzó plakát az fantasztikus!! Maga a képregény is szépen kivitelezett, bár néhol még zörögnek a mozdulatok, de egyértelműen van benne potenciál. Köszönöm a bemutatást!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.