IDW – Prelude to Road to Revolution 5

featkepreg1

Az utolsó előtti előkészületi cikket olvashatjátok, ugyanis ennek folytatása már a konkrét Prelude lesz. Aztán pedig a héten beindul a Revolution, de ne szaladjunk ennyire előre.

Most az eddigi kimaradt Transformers címekkel foglalkozunk. Lesz belőlük egy pár.

A TAAO harmadik füzetében kicsit közelebbről megismerhetjük, mi lett Swindle testével, mit forral a maradék Combaticon és hogy eközben az utcákon eluralkodó kételyeket hogyan próbálják rendezni a vezetők.

Remekül megírt sztori, mely epizódról epizódra eszkalálódik és érdekes, izgalmas oldalát mutatja a ‘botoknak.

Előnézet 3. >>

Vásárlás >>

A MTMTE Necroworldbéli összecsapása hatalmas konklúzióval zárul, melyben a pacifista Megatronnak ismét döntenie kell, miközben egy bajtársa életveszélybe kerül. A vonalak elmosódtak Álca és Autobot között, itt sokkal inkább elvek szerint rendeződnek a karakterek és rendkívül érdekes változásokon esnek keresztül. Az Álca Tarn, Overlord és Deathsaurus trióval viszont nem egyszerű boldogulni.

A folytatásban aztán Luna 1-re kerülünk, ahol a másik címekből majd megismerhető körülmények alakulnak. Annyi elégnek kell legyen, hogy az egykori Álca bázist most Fort Max és Red Alert őrzi, ám egyik kollégájuk a Titánok belsejéből próbál tudósítani, ahol egy nem várt, halottnak hitt Prime próbál a keresztes hadjáratra hajazó tettet végrehajtani.

Cselszövések és ármánykodások szövik keresztül ezt a történetet.

Sokkal képregényesebb dizájnokat láthatunk és bár elsőre kicsit fura lehet a sok “arc” maszk nélkül, mégis érdekes és tanulságos a szerkezeti felépítése ennek a sorozatnak.

Előnézet 54. >>

Előnézet 55. >>

Előnézet 56. >>

Vásárlás >>

A “sima” TF sorozat pedig részben megmutatja az előzményeket. A Földön újra béke honolhat, hiszen Galvatron futásnak ered és a maradék agymosott Álcát elfogták az immár emberi erőkkel közösen működő robotok. Az Optimus és Soundwave által vezetett csapatok hatékonyak, de amikor az embernek álcázott Blackrockról kiderül, hogy képes irányítani a lelketlen Titánokat (óriási, város méretű robotok, mint a Földön Metroplex), és a gonosz Prime megkaparintja őt, mégpedig pont Scarlett és Roadblock őrizetéből. De erre senki nem készülhetett fel..

Habár kevésbé karakterközeli ez az időszaka a füzeteknek, a cselekmény jól kidolgozott és szép rajzokkal teli.

Előnézet 55. >>

Előnézet 56. >>

Vásárlás >>

A Titans Return one-shot pedig A földi őrszemek és Sentinel Prime szemszögéből mutatja be az6 elbukott arkangyal felemelkedését és ördögi tisztítótüzének fontosabb pontjait. A kissé elnagyolt rajzok miatt nem feltétlen fogja elnyerni mindenki rajongását, de tény, hogy sok fontos apró momentummal gazdagítja a sztorit.

Előnézet >>

Vásárlás >>

Advertisements

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s