IDW – Prelude to Road to Revolution 4

featkepreg1

Lassan véget ér beszámolónk az előzményekről, de addig is még rengeteg történetről fogok ismertetőt írni, hogy a képregényes szálak összefüggése soron követhető lehessen. Ezúttal folytatjuk az Action Man és ROM szériákat, hogy aztán még a Micronauts-ba is belekóstolhassunk a végére.

Action Man miután megpillantotta az övcsaton az X-et, egyből felrémlett Doctor X és a szörnyű múlt. Az ügynökökkel együtt aztán az egyik rosszarcú zsoldost sikerül elkpani, akinek tervei voltak a valódi Doctor X-szel. Hogy ezt bebizonyítsák és információkat kapjanak hollétéről, az egyik legdurvább helyszínre kell megérkeznie: a Chateu-ba, mely egy ódon várkastély, amiben náci zombidoktorok építenek biokatonákat. S természetesen kiderül az is, hogy valaki nem éppen az ügynökök sikeréért dolgozik – belső tégla van a dologban. De vjon sikerül-e megfékezni időben a fémembereket, a bűzlő náci orvosokat és kideríteni, ki is valójában a tégla?

Annyira kompakt a sztori, hogy semmi szükség túl sok külsős karakterre és egy-egy rezdülésből is érezni, melyik szereplő milyen habitusú. A harcok dinamikusak, jó látni a kilencvenes évek AM gonoszainak mutánsait, de mindezt nem abban a neon vacakban tálalva, hanem modernebb, szinte videójátékos köntösben. Tetszetős és reménykeltő folytatást ígér, ami a különleges, idegenek által hozott rezgések terén kapcsolódik össze majd valahogy a többi füzettel.

Előnézet 2. >>

Előnézet 3. >>

Vásárlás >>

Folytatódott ROM kalandja és lassan elkülönülni látszik, kiben lehet megbízni és kiben nem. Egy háborús veterán hölgy a hazatérésekor szembesül, hogy az egész városkáját megszállták ezek a gaz alakváltó szörnyek, amik ráadásul képesek terraformálni is. A képességeik túlfejlődése aggasztja az űrlovagot, aki így kénytelen a katonától segítséget kérni. Közben egy másik szálon az Earth Defence Command emberei Countdown-nal együttműködve hallgatják ki az első akció egyik túlélőjét, ám.. valami nem stimmel. Vajon hol vannak még Dire Wraith katonák?

A magányos hős kalandjai továbbra is kicsit vontatottan haladnak és bár a csaták szépen megrajzoltak és a G.I. Joe katonák bevonása ésszerű és izgalmas, önmagában ez még mindig csak egy aprítós történet, amit nem igazán tudok hová tenni. Persze, ha valóban kulcsszereplő lesz a nő, akit megjelöltek, akkor bizonyára még nagyot változhat majd pozitív irányba a véleményem, ugyanis valahogy hiányérzettel nézek szembe.

Előnézet 1. >>

Előnézet 2. >>

Vásárlás >>

A Micronauts világa az első három epizód után egy komoly visszaemlékezéssel folytatódik, ami gyakorlatilag a gonosz erők háttérsztorija is egyben. A Baron Karza vezette birodalom egykoron más elvek által vezetett világ volt, ám a Pharoid időtazók miatt a leendő trónörököst bolondnak nézték a főbb tanácsadók, köztük Karza, akinek későbbi neje pont az ifjú titánnal kamatyolt. Ez és az időutazók iránti megszállottsága vezette odáig az asszonyt és Karza-t, hogy eltöröljék… a jelenben pedig a kis csapat kihallgatás-sorozata után pont Karza csapatai támadják meg és nem várt fordulat történik…

Hiába teljesen ismeretlen világ, látszik, hogy az írók igyekeznek érdekessé és fordulatossá tenni az eseményeket, miközben több szereplőnek egyre mélyebb és érdekesebb viselkedést írnak meg, amit jól követ a rajz, bár néhol még kissé elnagyolt. Ez azonban nem zavaró, a szép színek és a követhető történetbeli változatosságok viszik gyorsan előre a cselekményt.

Előnézet 4. >>

Előnézet 5. >>

Vásárlás >>

Advertisements

4 comments

  1. “neon vacak”? Ezt tényleg Te írtad le, aki eddigi ismereteim szerint szereti és becsüli a 90-es évek neonjait? 😀 Amúgy elég elborult története van ennek az Action mannek a leírásod alapján…kifejezetten felkeltette az érdeklődésemet. 🙂

    1. Igen imádom, de itt hogy is mondjam, meg kell különböztetni a jó neont a rossztól. Bárhogyan próbáltam az AM figurákat nézni, számomra továbbra is kicsit olcsónak tűnt amit műveltek, pláne, amikor végképp a Gangrene – Dr. X bandára építették fel a játékokat. Ez a képregény interpretáció szerencsére mentes minden ilyentől és komoylan üdítő volt látni, hogy a kevés szereplővel mit tudtak művelni.

      Kicsit a Wolfenstein jutott az eszembe. Az meg mindig jó.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s