Figura Insider – FSS 3.0 Crimson Guard Immortal

featfigurainsider1

A névtelennek tűnő katonák között a Crimson Guardok egy speciális kasztot alkotnak. Az agymosott, majd később klónokként definiált katonák ugyanis csak a maszk alatt tűnnek el identitásukat elfedve. Egyébként viszont többnyire alvó ügynökök, akik mintapolgárok Amerikában és csak arra várnak, hogy Parancsnok keze a nyomógombon legyen, s akkor előkerül az uniformis, s vele együtt a kíméletlen, Cobra propaganda fegyveres oldala.


Azonban mi van akkor, ha egy olyan speciális karakter emelkedik fölé a többinek, aki mindezek mellett értelmiségi elithez tartozó, akár diplomata magasságokba emelkedő katona? Így kapjuk meg a CGI-ket, akik amellett, hogy a fegyverforgatás elitjéhez tartoznak, akár ügyvédek vagy más, magas pozíciók betöltését is elvállalják. Ez a kétélű fegyver pedig különleges sorozatlövő-rakétavető fegyverrendszerrel egészül ki.

fotó: gijoe HQ

fotó: dallasvintagetoys

A figura első ízben 1991-ben látta meg a napvilágot és rögtön hírnevet szerzett magának. Olyan kései seregépítő, melyet mind a régebbi, mind az új gyűjtők egy csapásra elfogadtak és itt nem igazán a háttértörténetük dominált, sokkal inkább a dizájn és a felszerelés. Egy kvázi sikeres érában született és még egyszer, 2003-ban a CAT II pilótájaként szürke színben is kiadásra került, sajnos az ikonikus felszerelése nélkül.

fotó: mikescollection

Ez azonban nem vetette vissza a karaktert és 2015-ben az FSS sor tagjaként, bár mint seregépítő, igen magas áron, de megjelenhetett a Vault figurák közül úgy néz ki, szerencsésebben.

Habár áttervezésre így is sor került, kifejezetten impozáns a fej és a felszerelés, melyen vajmi keveset változtatott a Club., sőt, még extra dolgokkal is felvértezték. Nem kapott jó kritikákat, de a Joe-mítosz komoly tagja, és nem lehet félvállról kezelni, ha valahol felbukkan egy eladó darab belőle.

fotó: hisstank

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s