Bemutató – GIJCC Membership Figure – Cross Country

featbemutat1

Hunmarine88 folytatja a nagyszerű bemutatók sorát és egy kiváló alapokról építkező figurát vesz górcső alá. E darab a 2014-es Club tagsági figura volt, mely pozitív részleteivel meghódította a rajongók szívét. Lássuk, hogy kollégánk hogyan értékeli részletes beszámolójában.

Eredetileg nem volt szándékom, hogy megveszem ezt a figurát. Mivel nagy rajongója voltam a HAVOC-nak, amely csomó kulcs pillanatban a G.I. Joe the Movie-ban szerepelt, így ha volt most rá esély – akkor gondoltam beszerzem a HAVOC kezelőjének, Cross-Country-nak az új kiadását.

csom2

Ebben nem tértek el igazán a 25. évfordulós klasszikus dizájntól. Egy méretes rajz a karakterről, a megszokott bliszteres csomagolás és persze a robbanó háttér alkotja a több, mint harminc éve szíveket megdobogtató kinézetet. A hátoldal azért másabb kicsit, hiszen a mini képeket felváltja egy nagy kép, mely az elülső oldalról lehet ismerős és alatta a filecard, ami viszont roppant pozitív, hogy szakítanak időt a megtartására, újraírására.


formszin2

Érdekes megoldások zömét láthatjuk. A GIJCC munkatársai úgy döntöttek, hogy maradnak hűek a v1-s kinézetnek, habár sokan nagyon a v2-t akarták/ják. A BLAIS név kitűző nekem kivételesen bejött, megadja a katonai hangulatot. Viszont a déli zászlót az övén lehetett volna jobban is kidolgozni, még hogy ha kicsi méretekről is beszélünk.


mozg2Sokan kritizálják a ROC Flash lábak használatát, viszont nekem velük nem akadtak gondok, és hála a kidolgozásnak elég jól színezték őket. Kezei viszont a POC/30th Cobra Viper-é. Ami mondjuk is-is jó és rossz. Ha a Cobra Vipernél nagyobb a “célzó” felület (mivel az egész arcát krómmaszk fedi), akkor Cross-Country esetében gondot jelent mire pont a szeme látja a célzóját a fegyvernek. Itt sajna vágásra fogok kényszerülni. Az összkép akkor is megfogó: nyak, váll, könyök, csukló, mell, comb, térd és klasszikus bokamozgás, mint artikulációs pontok.
esztetika2

Nekem bejött. Tényleg.. ez a vagány déli, kicsit vadnyugatot idéző katona hangulat átitatja a megjelenést. A cowboy öv colttal szerintem zseniális ötlet. Ha Wild Bill hasonlóan szeli a felhőket, addig Cross-Country uralja a földet. Külön kiemelem, hogy sikerült minden helyre könnyedén beültetni a figurát az eredeti HAVOC-on, ami nálam egy külön nagy pluszt érdemel!

felszerel2Mellény, M4, Colt, villáskulcs. Sajnos vágások nélkül a fegyvert nem tudja élethűen tartani, viszont hála a csukló mozgásnak, a pisztolyos fotók és beállások elég jók. Ami viszont nagy negatívum számomra – a mellényen nincs hátizsákok alá kifúrva a lyuk. Nem értem, hogy miért nem tudták ezt kivitelezni. Persze kis fúró mindent megold, de nem ezért veszik a vásárlók a figurákat….vagy mégis??
A villáskulcs viszont nagyon jó kis retro fílinget kölcsönöz, hisz akinek van HAVOC-ja az tudja, hogy a motor tér mellet kiöntve, de látható két darab pont ebből a szerszámból.vegered2Érdekes karakter és tetszetős kivitelezés. 10-ből 8,5-et kap tőlem. Azt gondolom, pár további, kisebb erőfeszítéssel lehetett volna tökéletes a figu.

Eredeti galéria >>

Advertisements

2 comments

  1. Koszonom szepen a bemutatot! Amikor irtad, hogy vagni fogod a figurat, eszembe jutott Krisztian arca, amint ezeket a szavakat olvasvan feluvolt, hogy GYILKOOOS! Hangosan felrohogtem! 😀

    Maga a figura engem nem vonz, mar a vintage verziojat sem szerettem, de ez nem von le az esztetikai ertekebol, es a kidolgozottsagabol sem. Szerintem hatizsak lyukat nemes egyszerusegbol azert nem kapott, mert nincs tatyoja. Ez a fig. nem kerul boltokba, gyujtoknek keszitik kulon, tehat nem is gondolkoznak jatekban vele kapcsolatban szerintem. Gondolom, ugyanezen okokbol kulonboztettek meg oket azzal a hatlap modositassal, hogy nincs tovabbi kepfelsorolas, mit lehetne meg osszegyujteni. Nekem tetszik, megadja az exclusive mivoltuk alapjat a laikusoknak is.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s