Bemutató: Transformers Combiner Wars Viper

featbemutat1

Hogy egy amúgy sem mindennapi figura bemutatóját még érdekesebbé tegyük, egy dupla review-t kerekítettünk Hunmarine88 kollégával, s ahol csak lehet, mindketten fűzünk hozzá dolgokat az egyes részletekhez.

Hunmarine88: Hála egyes magyar online boltoknak, vannak olyan kis beszerezhető csoda dolgok, mint például ez a Combiner Wars TF Viper is. Mivel tartom magam „csak G.I. Joe” elmélethez, így  ez az első TF leírásom.

Urban Cobra: Nekem az ebay jelentette a megoldást és szerencsére gyorsan meg is érkezett a figura, hogy felzárkózhassak szöveg ügyileg is. Ahogyan kollégámnak, nekem is ez az első TF bemutatóm, de igyekszem minden infót beleépíteni.

csom2
Hunmarine88: A figura csodás doboza külön ábrázolja, hogy hogyan használhatjuk a robotot a mi kis „világunkban”. Lehet repülő, robot..vagy akár fegyverként is szerepelhet egy nagyobb robot szerkezetében.
Urban Cobra: Annak ellenére, hogy igyekeznek lefaragni a csomagolások költségéből, pazar, szinte festői dizájnt kerekítettek a CW megjelenéseknek és ebből maga Viper sem maradhatott ki. A bliszteres megoldás hasonló ahhoz, mint amit a Retaliation érában követtek, illetve a hátlap egész informatív, s fegyverként is ábrázolja a játékot.
formszin2
Hunmarine88: Mindenképp a Rattler színeit és formáját idézi ez az alakváltó Decepticon. Az amcsi A-10 repülő G.I. Joe változatának a mini koppintása. Ráadásul kapunk mellé külön egy exclusive kártyát is.
Urban Cobra: A dizájnerek szemei előtt természetesen a rókabőr lehúzása mellett az is szerepet játszott, hogy igyekezzenek a már említett repülő rajzfilmes verzióját elkészíteni és ebből a szempontból igen hasonlatos lett ez a kiadás. Ráadásul, míg az altmód a repülőre hajaz, robot módban a fej kétségkívül Wild Weasel vonásait örökölte. Ezen felül (bár az én fotóim nem adják annyira vissza) a kék és a piros remekül egészíti ki egymást, nem zavaró, megfelelő színmélységet választottak, még ha kicsit a Rattler színétől eltérő is. A szürke testdarabok a kékkel szintén jó összhatást keltenek, és alapvetően megtartották a Powerglide figura jó íveit és kompaktságát.
mozg2
Hunmarine88: Sok kis robot már megfordult a kezeimben, viszont kevés volt a száma azoknak, akik tudtak élethűen is mozogni. Ez a Viper az utóbbiak közé tartozik. Véleményemre nagyon is sok mozgatható pont található a testén. (nyak, váll, könyök, comb, térd és boka). Ami viszont szerintem hátrány: a láb zárás és átalakítás lehetett volna jobb is. Az első kerék nyitása viszont komoly kézügyességet igényel.
Urban Cobra: Azt hiszem, a Legends mérethez képest kifejezetten sok ponton mozgatható, az 5mm-es markolat pedig további lehetőségeket rejt magában. Egy nagy bánatom van, hogy gyakorlatilag semmilyen fegyvert vagy egyéb dolgot nem adtak hozzá, így egyelőre roppantmód keresgélek hozzá illő fegyvert. Szintén néhol zavaró a két láb nehezen összeillő csatlakozási pontja – eleinte még minden rendben volt, azonban az utóbbi időben átalakítás után kezd szétcsúszni. Ezért jár egy ejnye a készítőknek, de éppenséggel a tűréshatáromon belül mozog a gond, ráadásul nem is mindenkinél fordul elő.esztetika2
Hunmarine88: Ami azonnal megfogja az embert azok nem csak a színek, hanem a TF és Cobra matricák. Nagyságra ez a Decepticon kb. akkor mint egy nagyobb méretű drón ( a leírása alapján is pontosan ezt célt szolgálja, így gyakorlatilag seregépítő), és majdnem megegyegyezik magasságban a modern Joe-kal.
Urban Cobra: Kiválóan mehet sok TF figurához (Snow Cat és társai is!) és a régi Micro figurákkal, a Mini HISS-szel együtt is jól mutat diorámában, de önmagában is megállja a helyét a szép vonalvezetés és a vibráló színei miatt.

vegered2
Hunmarine88: Én magam számára a vitrinbe vettem meg, mint érdekesség a kedvenc brand történetében.
Ha valaki asztali harcaiban szeretné használni, akkor egy kis stealth akciókra szánnám, és a Rattler alakváltást csak félrevezetés képpen használnám, míg robot módban sok gondot tudna okozni a Joe-k számára. Ebből kifolyólag érthető, hogy helyt áll mind gyűjtői mind játék szempontjából még akkor is ha G.I. Joe világát nézzük. Én csak ajánlani tudom, úgy a TF-G.I.Joe crossover hívőinek, mint átlagos gyüjtőtársaim számára.
Urban Cobra: Nagyszerű megtapasztalni, hogy egy sikeres (sikeresebb) márka a Joe-k felé is nyit időnként. Remélem, hogy még további hasonló crossover megoldásokkal szintén gyarapítják a közös történelmet és bátran ajánlom minden rajongó számára.

További fotók:

Advertisements

One comment

  1. Kíváló és informatív cikket kerekítettetek, köszönöm szépen! Engem inkább az Immortalra emlékeztet pofavizit ügyileg, de én köztudottan kancsal vagyok a témában. 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s