Bemutató: 25th RAM vs Cobra Flight Pod with CPL. Breaker and Tele-Viper

featbemutat1

Kollégánk, Hunmarine88 újfent gazdagítja információs adatbázisunk egy nagyszerű bemutatóval, mely a modern korszak hajnaláról való megjelenés. Az ízig-vérig kritikus cikk teljesen körbejárja a figurák és járművek pozitív és negatív pontjait, így kiderülhet, érdemes-e megvásárolni/hozzájutni:

Egy Trouble Bubble nélkül egy Cobra légierő – nem légierő, viszont a RAM egy érdekes sztori. Sok motorom volt már hadi járműként a csaták során (kivéve a Dreadnok chopperek – az más tészta). És őszintén valahogy sosem váltak be.  Emiatt kérdéses volt nagyon a RAM, de mivel G.I. Joe a mindenem, megpróbáltam. Lássuk mi is lett ebből.


csom2
Mint a többi 25th járműhöz hasonlóan nagy átlátszó műanyag és sok nagyszerű kép és rajz az egész dobozon. Nem követi az ARAH időszak kialakítását mindenáron, viszont baromira jól mutat díszként a szobában.
Standek, matricák, leírások, filecardok – minden egy csomagban.esztetika2
Először is nagy érdeklődést váltott ki belőlem (és sok más gyűjtőből is), hogy miért pont Breaker. Mivel RAM legtöbbször Rock”N”Roll nevéhez fűződik. De ha a gyárból így jön ki, azon már sokat nem változtathatunk. Viszont két nagy hátulütője van ennek a szettnek:
1. Breaker csak a sisakjával jön. Tehát nincs se rádió, se mikrofon, se rágógumi.
2. Tele-Viper kezei – könyörtelen dolog. Ha a Cobra Viper-nél rájöttek, hogy „gáz” a dolog, akkor miért tették ide – röhej.

formszin2
Tele-Viper

Őszintén – tetszik a figura. A fej mold hihetetlenül az eredetire hasonlít. Már csak a HELP szöveg kéne a szem kijelzőjére… De a Cobra Viper test használata egyszerűen kinyírta a figurát. Én tudok ezzel élni, bízva, hogy hátha kapunk majd jobbat. De ne számítsatok semmi elfogadhatóra.Breaker

Újabb OG (eredeti) színekben pompázó karakter. Örülök, hogy a mesén kívül a Hasbro még a képregények világát is próbálta a 25th-s érába betuszkolni. Nem bánok egy szimpla zöld gyakorlós rádióst a Joe soraim közt, de aki az OG-t szeretné összerakni – annak határozottan ajánlom. Egyszerű, de nagyszerű figura. Eléggé érdekesek voltak ezek a kéz megoldások, de hát működött, és nem is olyan rosszul. Persze a Retaliation és az 50. évfordulós érához képest már elavult.
Flight POD

Nem tudom, hogyan nézték a gyárban a dolgot. Szétesett nálam. Nem – nem tört, egyszerűen újra kellett összeraknom. Fogalmam sincs miért… Azonban hihetetlen kis jószág. Nem tudom, hogy az ARAH-nál alkalmazták-e, de az állítható szárnyak hihetetlenül felviszik az összképet. És hála a deréktartónak, sok figu befér pilótaként. A matricák elhelyezése kicsit nehézkes volt, de a logika nagy tudománya segített rájönni végül, hogy mi és hova kerüljön. Annyi biztos, hogy kemény haderővel bír a Bubble, még akkor is, ha aerodinamikailag furán is néz ki. Muszáj volt a beszerzése, hisz olyan egyértelmű Cobra jármű mint a HISS vagy Rattler. És egyáltalán nem csalódtam benne.

RAM

A másik pompázó darab a RAM. Habár a modern figurák az eredeti RAM-on is jól mutatnak, a 25th verzió színekben és kinézetben azért dobott rajta. Mivel a kormány most feljebb került, így könnyebb a figura ráültetése, illetve „hadi” szempontból azért a védett kezek és fej jó dolog volt. A csatolható mini-gun végre forog, na és a levehető tároló dobozok – Király!
funkc2

Flight POD:
Deréktartó, rakéták és légágyú (meg ahogy látom a kéz tartón 2 mini MG) ezen felül a mozgó lapátok.

RAM:
Forgó kormány és első kerék, 2 fő szállítás, lecsatolható minigun, pörgő mini-gun fej, levehető x2 tároló doboz, támasztó lábak.

vegered2
Nem vártam sokat a set-től, és mégis megfogott. Mindkét jármű határozottan nyerő választás. Már csak miattuk is javasolhatom ennek a kiadásnak a beszerzését. A figurák viszont már nem annyira fényesek. Breaker egész jó a 25th-s érához képest, de a felszerelésének hiánya az nagy hátrány. (Persze használható az ARAH időbeli mikrofon és zsák – de miért szaladgáljon utánuk az ember?) Tele-Viper-ről meg nem is érdemes szót ejteni. Érdekes karakter, fura és gyenge megoldás. Így 5.5/6 környéke a 10-ből.
Eredeti galéria >>

Advertisements

2 comments

  1. Köszönöm a bemutatót! A RAMnak magam is boldog tulajdonosa vagyok, szeressem is nagyon. Nálam LJ csücsül rajta ;). A másik nagyon impozáns részlet a dobozon a grafikák, különösen a Tele-Viperé! Mennyire hiányzik ez a nüansznyi figyelmesség nekem a mai megjelenésekről. :-/ A figurák himisitatlan 25th, gyakorlatilag feledhetőek.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s