A hónap ajánlata: Halibna Funskool Psyche-Out

feataukcio1

Kezdjük azzal, hogy a Funskool kiadásoknál rengeteg esetben hihetetlen háttértörténetekkel lehet találkozni az esetükben. nem is olyan régen Agrakos keresett fel ezzel az aukcióval és joggal érezte, hogy valami nem mindennapit talált. Kicsit próbáltam megmozgatni a világ nagyobbik felét, mely a gyűjtéssel foglalkozik és úgy tűnik, a dolog futótűzként terjedt. A kezdeti ötlet az volt, ami egy kiadványban is napvilágot látott, illetve többen megerősítették, hogy járművekhez csomagolva adták ki, zacskós kiadásban.

A történet talán nem kapott volna több lökést, ha nem kezd el róla írni egy dubai-i tag. Az ő elmondása szerint a Halibna által promotált térségekben, azaz Libanon és Jordánia területein jelentek meg (körülbelül 15 féle figura). A Complain Chocolate, Nestle és számos más gyártó cég mellett amikről eddig volt tudomásunk, kiderült, hogy a KFC üzleteiben is adtak ki figurákat, illetve az Air India is jelentetett meg figurákat – közvetve a Funskool által gyártottak tehát igen széles körben “hódítottak” Ázsia egyes területein.

A kinézete érdekes, ugyanis láthatóan félúton van a rendes kidolgozás és a szinte egybeöntött Pepsodent figurák között. A Halibna egyébként egy tejipari termékekkel foglalkozó cég.

[Action Figure Archive, hisstank, aatifk]

 

Advertisements

2 comments

  1. Hát ez…eszméletlenül ronda, mint a legtöbb színvilágú karakter, ami kikerült ilyen-olyan mókák okán Indiában. 🙂 Mindazonáltal bizonnyal nagy értéket képvisel, bár lehet, hogy amikor ezek megjelentek, az utolsó kis tejszlopáló is ilyenekkel babázott. 🙂 Kíváncsi lennék a másik 14-re is.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s