Eddig nem látott érdekességek a vintage G.I. Joe-k világából

feattort1

Jöjjön egy újabb adag információ, melyről talán nem is gondoltátok, hogy létezik. A kiadatlan, előkészületi, preprodukciós világa a vintge G.I. Joe figuráknak pedig gyakran sokkal szövevényesebb, mint azt gondolnánk!

Indian Tracker

Ha szerettétek volna látni, hogyan képzelték el a kézzel rajzolt stíluslapon Spiritet, ezt most megtehetitek. Ron Rudat zseniális alkotó volt, s ezt is ő álmodta meg, hogy aztán a modellezők tudjanak 3D-ben alkotni. Az egyik nagyon lényeges változtatás a későbbiekhez képest az volt, hogy itt még láthatóan magára a figurára akarták önteni az övet.

Dragonfly matrica

Az eredeti rajzolt logo-t, ha szeretnétek látni, erre tessék>>

Cobra-La – Ahogyan mindenki imádta volna

Már tettem említést Dave Dorman munkásságáról, azonban ez az előkerült festmény brutálisan élethűvé és komollyá teszi a kezdeményezést. Vajon ha ezek alapján készítettek volna convention szettet…

OTW??

Ron Rudat rengeteg rajzot készített a mára megfejtett rövidítéssel ellátva. Ez nem volt más, mint Out of This World – Nem evilági – a témáját tekintve a későbbi Star Brigade vonalat jelentette, illetve az egyéb, űrös kalandokkal foglalkozó alcsapatoknál nyert értelmezést. Ez a szkeccs pedig Space Shotot mutatja, ahogy még senki nem látta.

Bárónő – a tervek

Ron Rudat mellett Russ Heath sokféle rajzot készített, melyekből végül nem igazán lettek figurák. Nagy kár, hogy ez az estélyiben pompázó Bárónő sem került be a marketingesek potenciális kiadványai közé. No de sebaj! Mint látható, végül a rajzfilmes osztálynál kötött ki!

Cobra Tarantula – nagyobb fotón

Most láthatjátok, miből nem lett cserebogár – akarom mondani, Tarantula. Rudat Úr pedig kitett magáért, hogy egy egyedi Cobra megtorlógépet készítsen. Maradt a lehetőség, hogy customizerek megvalósítsák ezt a kinézetet…

Eredeti Micro Figure sculpting

Jómagam is a beszerzés folyamatában vagyok, egyszerűen imádom ezeket az apró figurákat. S hogy hogyan nézett ki az eredeti, kézzel készült modell, melynek a méretét később csökkentették? Íme >> És hogy ez a méret mit is jelentett? Nem maradtok le erről sem.

Devil Ray – A rája stíluslap

A Hydro-Viper hű társa, melyet nagy gonddal keres mindenki, aki hiányosan szerez be egy ilyen vízalatti figurát. Itt jócskán kivehetőek az apró jelek, érdekességek, melyek miatt kedvelhető a gumidémon.

Reklámújság, de várjunk csak…

… igen, ez gyakran előfordult akkoriban is, hogy nem a végleges jármű, hanem egy mock-up került a fotókra, melyeket ztán az ehhez hasonló újságokba illesztettek. érdemes végigböngészni a járműveket, talán a legfeltűnőbb lehet a Rolling Thunder oldalán az a fel-lecsukható létra…

Funskool FLAK – mely párját ritkítja

Ugyanis, egyelőre ez az egy darab ismert belőle.. Ez a színvariáns nem jellemző az amúgy rettentő színes, túlzásokba eső cégre, azonban a korai időszakban nagyon is követték a Hasbro színvilágát. Ezidőből került elő ez a szépség is.

Wet-Suit rövidnadrágja

A hátlapon a karakter egy rövidnadrágban feszít, s sokaknak beleégett ez a kép a memóriájába. A figura viszont egy teljes búvárruhát kapott. Bár az okokat nem ismerni, de egy korai kép arról tesz tanúbizonyságot, hogy Bill Merklein sculptja már a teljes testet fedő ruhával jelent meg. Ez történhetett számos dolog miatt, de vélhetően a marketinges osztály volt, amelyik erősen ragaszkodott ehhez a tervhez. S sok esetben a csomagolást hamarabb elkészítették, mint magát a figurát!

[facebook, Ron A. Rudat, Gyre Viper]

Advertisements

4 comments

 1. Isme nagyon szuper dolgokrol rantottad le a leplet, koszonom szepen!

  Parat kiemelve a sokasagbol:

  – A Cobra-La ezzel a zordabb megjelenessel igen kiralyul fest, kar, hogy a rajzfilm nem tudta hozni ezt a felelmetes szinvonalat.
  – Az estelyis Baroness szemkapraztato, gondolom a rajzflmes osztalyt is megihlette, hisz feherben hasonlo ruhakoltemenyt aggattak Lady Jayre is.
  – A Tarantula veszett jol nez ki, s mintha a Madelman 22050 meg is alkotott volnavmi hasonlot.
  – Nagy kar, hogy az RTrol vegul lesporoltak a kis feljarot!

  1. Köszönöm mindkettőtöknek 🙂 Rövidesen érkezik Tota is a saját írásával és nekem is van még rengeteg (tényleg sok) információm, amit meg fogok majd osztani.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s