Bemutató: Renegades – Ripcord

featbemutat1

Ripcord a Rise of Cobra film idején újjászületett, azonban cseppet sem olyan adottságokkal, mely a rajongók túlnyomó többségének elnyerte volna szimpátiáját. A kötelező fekete humorista szerepe aztán valahogy megmaradt a Joe-k soron jövő inkarnációjában, a Renegades-ben is, melyben azonban az első epizód után nem sokat szerepelt az évad végéig. Ezért is érdekes, hogy míg az alap csapatból Roadblock-ot nem adták ki, Ripcord az elején megjelenhetett. Nézzük végig, milyen kiadás született a rajzfilm után megjelenő figura sorban és hogyan lehet beilleszteni az előző figurák közé.

csom2

Az utolsó olyan korszak volt a Renegades, ahol még számított hátlap. A remekül, a rajzfilmből kivágott figura rajz mellett dizájnos, szürkés-kékes háttér fogadja az érdeklődőket. A kék szín a Joek-é, míg a piros a Cobra karaktereknél jelenik meg. Nagyszerű ötletnek tartom ezt a kivitelezést és a bliszteren keresztül jól látszanak a felszerelések is. A formai kötöttségek megmaradnak a hátoldalon is, és kiegészülnek a vásárolható figurák képeivel, illetve egy filecarddal, melyet azóta gyakrabban spórolnak le a csomagolásról.


formszin2

Nagyrészt új öntvényekről nem beszélhetünk, ugyanis a Renegades Duke testet használták, némi új lábbal és egy új fejjel megtámogatva. Szerencsére az arányok viszonylag jól működnek és nincsen kiálló comb vagy egyéb botrányos megoldás. Maga a figura egyébiránt jó súlyeloszlásnak örvend, de a ROC-POC érától eltérően ezekben a figurákban puhább műanyagot kezdtek használni, ami még nem volt zavaró, de sajnos előre vetítette a későbbi Joe-vonalak gyengeségét. Egyébiránt a krémszínű test a fekete bőrszínnel harmonizál, bármilyen furcsa is kimondani, de idővel az ember megszokja a narancsos árnyalattal és szürkével összekötött átmenetet. Egyedül a babakék fegyverek lógnak ki a sorból, de van annyi lehetőség felfegyverezni másokkal, hogy igazából ez azoknak lehet rossz, akik a rajzfilm alapján szeretnék beállítani őt.
mozg2

Nincsenek nagy páncéljai, sem drabális fegyverei – így könnyedén forgathatók a karjai a figurának. Sajnálatos azonban, hogy a combján lévő kis táskák miatt a lábai már jóval korlátozottabban mozognak, ráadásul járműbe sem nagyon fér be a combon lévő zsebek és tatyók miatt. A korábbi fejlett artikuláció itt annyiban módosult, hogy a csuklóknál a hagyományos elfordítható kialakítást hagyták meg a gömbcsuklós elrendezés helyett. Ez lehet visszalépés, ám korántsem nézett ki esztétikailag mindig jól az ilyen megoldás bizonyos figuráknál. Persze, mivel a fegyvere nagy alakú, ezért igencsak megfeszül a csuklónál a kapcsolódási pont. Eddig kettőt fogtam a kezemben, s mindkettőnek lazák voltak a karjai. Nem tudom ez mennyire sorozathiba, de erre is fel lehet készülni.

felszerel2

E tekintetben bár a rajzfilmhez igazodva megkapta a nagy tömzsi plazma fegyvereket, ezzel nehézkes mozgatni. Azonban van néhány egészen klassz hozzávaló. Ilyen a Para-Viper sisakból átalakított HALO sisak, a sárga szemüveg vagy épp a mozgathatóságot kicsit akadályozó, de szuperül kinéző táskák. Sok figurával ellentétben a hátizsák szuperül illeszkedik a figurára.


vegered2

Összességében elfogadható figura, bár vannak pontok, ahol még elkélt volna a tervezés, így sem lehet igazán panaszkodni, mert konkrétan a rajzfilmhez igen jól igazodik, ezt pedig nagyon régóta nem sikerült megközelíteni más vonalnak. Renegades rajongóknak kötelező.

További képek:
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.