Egyéb érdekességek a vintage G.I. Joe-k világából

feattort1

Folytatódik különleges, néhol megmagyarázhatatlan döntésekkel tarkított, de mindenképp érdekfeszítő sorozatunkat, melyben igyekszünk lerántani a leplet olyan, a múlt homályába vesző jelenségekről és tervekről, amik ha egyszer kiadták volna őket, biztosan erőteljesen befolyásolták volna a G.I. Joe-ról alkotott képünket. Bízom benne, hogy sokak számára jelentenek új perspektívát és érdeklődni fognak továbbra is a különlegességek és a nem mindennapi fotók és lehetséges megjelenések iránt.

Cobra Commander és trooper

Még mindig folytatódnak a meglepő szkeccsekkel rendelkező bemutatók. Egy ilyen a korai Parancsnokot és egy troopert mutat be. Érdemes megnézni, hogy mennyire hasonlít Firefly-ra a maszkja.

Megtorlófegyver – Az Anvil

Guy Cassaday a nyolcvanas évek második felének nagy hatású jármű tervezője volt és sok olyan gépezetet is alkotott, amikből sajnálatos módon semmi nem lett. Ezek egyike az Anvil nevű szörnyeteg, mely egy hatalmas interkontinentális rakétával volt felszerelve.

Jeep Driver

Igen, mondjuk ki, ez nem más, mint Skidmark, de milyen izgalmasan nézett ki az eredeti dizájnokon.

Cutter

Azt már tudjuk Ron Rudattól, hogy a Red Sox játékosról, Dwight Evansról mintázta.

Stinger Driver

No nem az, akit mi sejtenénk. Érdekes, hogy a rajzfilmes stíluslapon AVAC egyelőre név nélkül szerepelt, és jóval másabb sisakkal került elénk.

Blooper Man

Nagyszerű prezentációs rajz a nagydumás feketéről, akit mindannyian Hardballnak ismerhetünk. Geroge Woodbridge rajzolta.

Logok

Ron Rudat 1:1 és 2UP méretű logo tervei, melyeket a végső kialakításoknál használtak. És persze a negatívok, melyeket járműveken is használtak.

S.W.A.T. SPEC.

Sokak kedvence, Shockwave egy gyönyörű képen szerepel. Nem lehet véletlen, hogy ennyire megtetszett a marketinges osztálynak is. George Woodbridge rajza.

Eredeti HISS tervek

Még 1982-ben készítette őket Wayne Luthar. Érdekes megfigyelni, mennyivel nagyobb lett volna a v1-es verziónál. Később aztán a v2-es verzió ezekből az elemekből sokat örökölt.

Stiletto pilóta

A Star-Viper ugyan megjelent, de eredetileg egy sokkal agresszívabb dizájnt követett volna a kinézete. A legendás Bart Sears rajza.

A bak

A régebbi olvasók még emlékezhetnek rá, mi is az a bak és mire használták. Gyakorlatilag ezeken dolgozták össze a testfelületet a mozgathatósági pontokkal, hogy aztán erről készítsenek olyan preprodukciós verziót, melyről mintázhatnak öntvényeket tömegtermeléshez.

Cobra Naut

Dave Dorman festménye hiperrealisztikusan ábrázolja az űrben ténykedő Cobrát.

Cobra HQ végleges rajza

Ron Rudat és társai kézzel hozták össze ezt a gyönyörű belső dizájnt, melyekből később került a játék dobozára is.

A Tactical Battle Platform 1995-ös megjelenés figurája és további érdekességek

Néhány paint master (kézzel festett verzió) napvilágot látott, s ezeken jól kivehető egy Mega Marines (vagy Battle Rangers) Duke figura, a TTBP új kiadásának előkerült dobozán látott új Frostbite (vörös szakállal) és egy 95-ös, szintén paint master Dr. Mindbender a Battle Rangers érából.

Plasma Viper

A Mega Marines szörnyek közül mindössze kettő jelent meg, pedig eléggé fejlett stádiumban volt a Plasma Viper projekt is. Róla azt lehet tudni, hogy a Mega-Viperhez hasonló testtel rendelkezett volna, de orkszerű fejjel, és bizonyos dolgok hatására a bőre elkezdett volna nőni illetve összemenni. Nem sok feljegyzés maradt fenn róla, talán csak egy szkeccs de azt hétpecsétes titokként őrzik.

[facebook, Gyre-Viper, Kevin Watts, Ron Rudat]

Advertisements

One comment

  1. Elképesztő, mi-mindent össze lapátoltál ismét. A rajzok többsége nagyon bejön, Shockwave talán a legnagyszerűbb a felhozatalból. A másik végen nálam a Stiletto pilóta végzett a sztreccs hacukában meleg éghajlati kéztartással.
    Azt mindig is sajnáltam, hogy a Parancsnok sisakja nem levehető. Kíváncsi voltam az arcára már gyerekként is nagyon, a Sárkánytűz hadműveletes részek után meg még inkább, hogy vajon tovább változott-e vissza emberi formába, vagy megrekedt azon a félemeleten?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s