Toy Fair 2016 – Nem lesz G.I. Joe megjelenés ebben az évben… vagy mégis?

feathirek1

Intrikákkal, civódással, sértődéssel, gúnyolódással (komolyan mintha csak egy leszálló ágában lévő popdívát láttam volna, aki utolsó színpadi leszereplése végén azért még egyszer belehány a színpadi árokba, hogy legyen miről beszélni) és az előző évektől eltérően apátiába fulladó tiltakozással ért véget a Toy Fair Hasbro-s bejelentése. A lényeg tehát, hogy míg a többi márka virágzik, úgy mint a Star Wars, Transformers, Marvel, My Little Pony, stb., addig a Joekat összecsapták egy filmes univerzumba a ROM, MASK, Micronauts, Visionaries csapattal, tehát hivatalosan is B-listás márkává süllyesztették vissza. Persze, sokan bizakodnak, hogy majd így.. viszont vélhetően nem fognak annyi pénzt rááldozni, mint egy Bayformers filmre, amik kijelenthetően olyan  rosszak, hogy jóérzésű ember inkább tényleg letölti őket, mintsem pénzt áldoz rá a moziban, mégis sikeresek és hordóval öntik bele a pénzt. Ez persze nem baj, mert ennek köszönhetünk olyan nagyszerű kiadásokat, mint a Combiner Wars-t vagy épp a Titans Return ezévi sort. Csakhát az a nagy helyzet, hogy ez jelen pillanatban a Joeknál nincs.. pedig igazán muszáj volna megtámogatni a termékeket valami rajzfilmmel és jöhetne az új film is, de az leghamarabb 2018-ban jöhet létre. Márpedig a Hasbro most kristálytisztán filmes mellékanyagként tekint a figurákra. Épp ezért is, úgy fest, hogy a kurtán-furcsán megerősített négyszemközti megbeszélés alkalmával (mely a hisstankos admin és Derryl DePriest között folyt) kiderült, hogy 2016-ban nem lesz Toys R Us exkluzív 50. évfordulós vonal, se semmilyen másmilyen – földi halandó számára elérhető – kiadás, kizárólag az SDCC-s exkluzív anyagra fognak rágyúrni. Arról meg tudjuk, hogy nem lesz olcsó.

Így vélhetően eme exkluzív szettben lesz megtalálható Stiletto, a hölgykarakter, akit a legtöbben szavaztak meg.

Azonban van még némi remény, ugyanis egyik oldalról azt írták, JoeCon-on lesznek még fejlemények. Ez viszont szinte biztosan nem a mostani évünket fogja befolyásolni.

Advertisements

3 comments

  1. Miért is ne hántanának le egy exclusive karakterről egy exclusive figurát? 😛 Igazából én nem lepődök meg, hisz – bár állítólag a Joek jól muzsikáltak eladásban – döglött lovat próbálnak meg feltámasztani. Lássuk be – bár lehet, csak a keserűség vezeti az ujjaim a klaviatúrán -, a színvonal egyre csökken, és csak az olyan szettek váltak hiánycikké, ami tényleg értéket képviselt a gyűjtőknek: Gung-Hoék, Rock Viperes és Shock Trooperes szett. A többi elérhető bőven, és leárazással nyomja a boltok polcait/webshopokat.

    1. Igen, bár az előrendelésekből kétszer is kifogytak. De be kell látni, hogy hiába gyártanak ennyi terméket, ez a szűkülő felnőtt piac egyre kevésbé tudja fenntartani a márkát. Úgyhogy valami nagyon radikális változtatásra lesz szükség szerintem.

  2. Csak a radikális váltosztatás ne vigye a G.I.Joe-t a csődbe. Még mindig nem értem, hogy miért nem lehetett volna valamivel bővebben is előjönni. Legalább ötlet ppt-vel vagy bármi…csak annyi “várjátok a filmet, mert az faja lesz”…szerintem még azt sem tudják, hogy miről fog szólni. Nem jó dolog hazudni az embereknek.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.