Hasbro és Mattel – Egy másik fél közbeszól…

feathirek1

A legutóbbi bloomberg cikk után itt egy következő, mely lerántja a leplet néhány igen értékes információról. Eltekintve attól, hogy mire is jutottak/jutnak a felek és hogy vajon melyik cégszeletnél maradnak a jobb dizájnerek, úgy fest, hogy a Disney lehet a legnagyobb hal a képletben. Ők ugyanis mindkét játékóriással szerződésben vannak és kifejezetten hasznukra válik, hogy a Hasbro és a Mattel egymással versengve küzd meg a világon a legtöbb és legértékesebb licencekkel rendelkező Disney kegyeiért. Ugyanakkor azt sem szabad elfeledni, hogy például a Mattel a Warner Bros. filmes cég partnere, míg a Hasbronak a Disney-nél vannak érdekeltségei, tehát ez is megkeverhetné a lapokat.

Ráadásul a 2014-es fiaskó miatt a Hasbronak ott lebeghet a szeme előtt a nagy felkiáltójel is. Történt ugyanis, hogy két éve nagy előkészületekkel fel akarták vásárolni a DreamWorks stúdiót a filmes projektjeik megvalósításához. Ezt a lépést azonban a Disney akadályozta meg, hiszen e két produkciós iroda az animációs és egyéb műfajok terén hatalmas ellenlábas volt a kezdetektől fogva.

 jelenlegi helyzet tehát fokozódik, ha lassan is, viszont ezek olyan elképesztő összefonódások, amik miatt igencsak meg kell gondolni, ki kit akar magára haragítani egy esetleges középtávú fellendülés reményében. Jelenleg egyébként a Hasbro alacsonyabb bevétel növekedése ellenére is jól teljesít, akárcsak a kicsit megroppanni látszó Mattel is, így tényleg nem kizárt, hogy pusztán a monopolhelyzet és a LEGO-tól való félelem tolhatta előre a megegyezés szekerét.

[bloomberg]

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s