Hasbro – Viszlát Kína, üdvözlünk India?

feathirek1

Évtizedekre visszanyúlóan mindenkinek úgy égett az emlékezetébe Kína, mint az olcsó munkaerő, a sok éhbérért dolgozó és a fröccsöntő gyárak mekkája. Lehet, hogy ez rövidesen megváltozik.

A korábbi években már jó néhány márkát kivontak nagy részben Kínából – így például a Transformers figurákat is Vietnamban készítik. Most a legutóbbi My Little Pony játékok alján már a Made in India felirat díszeleg. A hivatalos hírek szerint a Guangdong tartományban lévő gyárakból szeretne a Hasbro az indiai területekre húzódni. Meglepő lépés volna? Aligha! Az utóbbi évek problémái, a kikötő blokádok és persze főként a helyi keresetek óriási megnövekedése azt eredményezte, hogy egyre kisebb profitot lehet kisajtolni a helyi területekből.

Ráadásul tíz éven belül “kivégzik” a vietnami területeket, már ami a nyereségességet illeti, így kényszerű lépés volt fogni a sátorfát és még tovább indulni.

[hisstank]

Advertisements

3 comments

  1. Engem még mindig kétségekkel tölt el ez a hír. persze ne károgjak előre, de a kínai munkaerő számomra még mindig megbízhatóbbnak tűnik, mint …nos, “társ népünk” őshazája. De majd kiderül, lehet már a hupikék bagázs is ennek az eljövetelére hivatott felkészíteni a rajongótábort? 😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.