Bemutató – 25th General Hawk

featbemutat1

Ismét Hunmarine88 remek írása következik, ezúttal egy korábbi figuráról. Lássuk, hogyan értékelte:

Mindig a modern stílust és funkciót kerestem a G.I. Joe figurákban. Élethű kinézet, felszerelés. És most bevallom, sokkal nagyobb szeretettel nézek vissza a 25. évfordulós szériára. Vannak persze hibák itt-ott, ám mégis sok figuránál kezdem belátni, hogy mennyire is eltalálták azt az érzést, amikor a mesehős egyszer csak életre kell a kezeidben.

formszin2

Ha valaki egyszer is látta a Sunbow mese legalább egyetlen részét is, ahol Gen. Hawk szerepelt akkor tuti egyetért velem – egy az egyben a mesebeli hasonmása. Terepszínű gatya, zöld sisak szemüveggel, katonai bakancs, és a bőrkabát – uraim, 100% telitalálat.

mozg2

Sajnos itt jön be a 25th-s sorozat egyik hátránya. Habár nekem sokkal jobban bevált a sima forgatható boka, mint a gömbcsuklós vagy az egyszerűbb csuklók, mint a mozgathatóbb, mégis van, ami egy kis munkát igényel. A könyök rögzítéseken elég sok műanyag maradt ami nem hagyja teljes körben becsukni a könyököt, így a a fegyvert messzebben tartja magától, a szem nem a célzót nézi és stb. Persze egy-két vékony vágás megoldja a dolgot, de hát sajnos nem mindenki akarja vagy szeretné azt. Azon kívül a modern Joe-k mozgathatóságából kapott mindent: fej, váll, könyök, forgó csukló, mell, comb, kettős térd és boka.

esztetika2
Finoman tapintású. Élveztem, hogy kivéve a dobozból nem az az érzet fogott meg, hogy mindjárt szétesik a figura. Minőségi munka….lett volna, hanem a fej. Lehet hogy ragasztó maradék, vagy sisakból még a hő hatására kigyűlt anyag, de a lepedék szerű maradék eléggé visszataszító volt. De még ebben az esetben is kimagaslóan elégedett vagyok a figurával. Végül is nem kellett szétszednem, hogy a kezeket meg kelljen cserélni gyári hiba miatt, mint az 50. évfordulós Iron Grenadier-nél.

felszerel2
Sisak, hátizsák, pisztoly. Nagyjából elegendő egy tábornok számára. Őszintén hiányoltam legalább egy klasszikus, a rajzfilmben is látott lézerpuskát a kezeiből. Viszont az összes felszerelés a helyén találja magát és a figurán gond nélkül elhelyezhető. Jobban örültem volna még, ha a mellén lévő pisztolytok sem egy dísz lett volna. De a POC verziónál sajnos ez megmaradt, úgy hogy a pár év várakozás alatt úgy látszik ez a probléma nem talált megoldást.

vegered2
Ha egy olyan tábornokra vágytok, aki kőkeményen adja ki a parancsokat és uralja a háború káoszát – jobbat nem találtok. Ajánlom!

Eredeti galéria >>

3 comments

  1. Koszonom a bemutatot! En spec. maradok a POC verzional, nekem az picit jobban bejon, mint a vintage feljavitasa. De ettol fuggetlenul el kell ismernem: tokeletesen visszaadja a hangulatot a rajzfilmbol!

  2. Fantasztikus bemutató,öröm volt olvasni és nézni a képeket.
    Nagyon jól néz ki a figura,valóban tökéletesen adja vissza a rajzfilm hatását!

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.