Figura Insider – JoeCon Lifeline

feat9

Edwin C. Steen nem kisebb, mint kapitányi rangig jutott a hadsereg kötelékében, amire kiskorában – amit Seattle-ben töltött – még nem is gondolt igazán. Édesanyja korán meghalt, édesapja pedig szörnyen bánt vele és egy életre elege lett az agresszióból. Önvédelmi órákra járt, elsajátította az Aikido fogásait, és elhatározta, olyan területen fog elhelyezkedni, ahol másoknak segíthet. Először orvosként helyezkedett el a Seattle-i tűzoltóságnál, azonban kiderült, kockára teszi a nyugdíját, ha nem munkaidőben kerül veszélybe, így útját a hadsereg felé vette.

Fort Dix, New Jersey volt az első állomáshelye, majd a röntgennel foglalkozó texasi iskolában volt meghívott tag. Mígnem a G.I. Joe is megkereste és helyet ajánlottak neki. A harcokban közvetlenül sosem akart részt venni, de a sebesülteken a legjobb tudása szerint segített. nagy ellentét feszült pár társával, hiszen fegyvert sosem akart fogni és Leatherneck rengetegszer űzött gúnyt ebből. Annak ellenére is kiállt elveiért, hogy ez sokszor a Joe-küldetés célját húzta keresztbe. ott volt, hogy a többiek életét mentse, vagy épp az oktober Guard egyik-másik tagján segített, ezzel végleg kihúzva a gyufát Leatherneck és pár másik Joe szemében. Ott volt, amikor a Joe-k Serpentor mellé állva a Cobra polgárháborúban harcoltak, vagy amikor sebesült társait mentette, amikor z orosz határnál kis híján szétlőtték Tomahawkjukat. Egészen Doc haláláig a csapattal maradt, ám később a John Hopkins egyetem hallgatója lett. 1994-ben aztán a Joekat feloszlatták, így nem jöhetett vissza. 2001-től újra számítottak rá, s egyből nagy feladatot kapott: a Nano-vírust kellett megállítani, amivel sok Joe-t megfertőztek. Mainframe segítségével végül megtalálták a megoldást, s ezután mutáns embereken próbált segíteni a sarkköri elhagyatott bázison.

Lifeline 1986-ban debütált, és mint a második orvos (és az első, akinek a ruhája is hasonlít a valódi mentősökére) jelent meg karakterként, melyhez nagyon passzolt felszerelése. Az életmentő táska, a légzőmaszk, mind remek felszerelésnek bizonyult. Az egyetlen kivétel a sokat vitatott pisztoly, hiszen messziföldön híres pacifistaként könyvelték el. A két évvel későbbi Tiger Force verzió gyakorlatilag ugyanez a megjelenés volt, csak más, a TF világgal harmonizáló színekben, de mivel a figura ágyéka törékeny, nagy becsben tartják az ép figurákat a gyűjtők.


1991-ben jelent meg az első verzió ismét, Mail-In verzióban, amihez kevesebb felszerelés járt és Frostbite lábait örökölte az eredeti helyett. A Joe-k utolsó évében még megjelent egy újszerű kinézettel, harsány színű felszereléssel, de sajnos utána sokáig csend honolt Joe-körökben. 2002-ben jelent meg egy hasonló kiadása, ám ezúttal más karakterként jelölték, más névvel. Ő a képregényben is rövid ideig képviseltette magát. A 2004-es VvsV sorozatban kicsit érthetetlen okból Stretcher-t átcímkézték Lifeline-nak és az egész karakter így jelent meg. vajon van, aki nem Stretcherként használja?Az utolsó vintage verziója 2010-ben jelent meg a Z-Force tagjaként, és a ’94-es kinézetet alapul véve. Később aztán a modernkori verziója egy “összerakott” testre épült, de nagyon működött a színek és a modell összhangja, amit a rengeteg apró felszereléssel még tovább erősítettek és így sokak kedvencévé válhatott. Végül eljutottunk a Tiger Force szett darabjához. A remek színek és az ezzel összhangban lévő felszerelés jól kidomborítja egyrészt a klasszikus verzióhoz való kötődést, illetve azért mégis modernkori kiadás, ami az egyik szép példája annak, hogy lehet továbbvinni egy jól működő verziót.

One comment

  1. Nagyon köszönöm ezt a bemutatót és háttéranyagot.
    Új generációban nagyon tetszett régebben is már a piros kiszerelés de valahogy mindig elkerült, és a TF verzió sem lett kudarc véleményem szerint!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.