Figura Insider – FSS 3.0 Spearhead

feat9

Ismét egy klasszikus figura ismertetése következik, s persze annak a karakternek az életútja, melyet több ízben is kiadtak figura formában, mielőtt az FSS tagja lett.

Spearhead eredetileg egy őrmester volt az Egyesült Államok katonaságában, s eredeti neve Peter R. Millman. Fiatalkorában St. Luis-ban élt, és mindent arra tett fel, hogy ő legyen a legfiatalabb értékesítő, aki a nyugati part északi részének neve lehet, vagyis, hogy képes legyen bárkinek bármit eladni. Betört a biztosítási piacra és az emberek nagyon megbíztak benne, vakon is több biztosítást kötöttek, mint amire szükségük lett volna. Ezt követően besorozták, néhányan azt gondolták a lelkiismeret miatt, bár ő tagadta ezt. A bevetések során ő volt a point man – vagyis az a katona, aki az egységek elején vezette a harcokban a társait.

Ezt követően csatlakozott a Joekhoz, oda vitte a hiúzát, Max-et is. Első akciója során rögtön beleszabadult a nagy csatározásba: New York csatornarendszerében keleltt a portyázó Dreadnokokat feltartóztani. A Cobrák által telepítendő ezsközök felépítését nem tudták megakadályozni, ráadásul egy újdonsült barátjuk – egy veterán katona – életét vesztette, amikor meg akarta menteni a Joekat. 1994-ig szolgált a csapatban, ám akkor sajnos bezárták a kapukat. Később, a kétezres évek elején előbb tartalékos állományba vették, majd újra harcolt Serpentor ellen.

1988-ban debütált az első figura a boltok polcain, mely az azóta is a rá jellemző narancssárga és homokszínű festés sokakat megfogott, ahogy a markáns karakter, mely a hátlapról figyelt. Alapvetően az állattársak is feldobják egy-egy karakter kinézetét, ráadásul a nagy puskán sem fogott az idő, gyakorta visszatért a Joek univerzumába, különböző karakterek fegyvereként. Az 1989-es megjelenés már a Night Force-os verzió volt, annak kissé fura színeivel, de mint minden figura ebben a csapatban, Spearhead is értékkel bír. Egészen 2013-ig kellett aztán várni, hogy a NF kiadás a modern vonalban is bemutatkozzon és tette mindezt sokak örömére. Az pedig ismét egy hiúzzal és számos kiegészítővel szerencsére a jobb kiadások közé tartozott.

2015-ben pedig az FSS sorozatban került ki a v1-es átfestése, mely a lehető legtöbb ponton igyekszik hű maradni az eredeti figurához. Az előző verzió kiegészítőit kapta ugyan főként és bizonyos megoldásokra érkezett panasz, de ennek ellenére a kinézetét kedvelőknek kötelező darab lesz.

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.