Figura Insider – FSS 2.0 Desert Scorpion

feat9

Bőven a DiC-széria idején járunk, amikor is egy igencsak érdekes és izgalmas, merőben újfajta gyalogost jelentetett meg a Hasbro. Íme a története, mely kinézete miatt mindmáig íródik és ezért kapott lehetőséget az FSS sorai között is.

A karakter a mindenkori Cobra vezetés által leginkább renitensnek választott Viper katonáiból áll, akik akkora bűnt követtek el, hogy egy évig a sivatagba száműzik őket. Az eredeti felvetés ugyan továbbra is állja a helyét, miszerint ezekből a tagokból verbuválódik a Toxo-Viper sereg, de a Desert Scorpion tényleg a legkeményebb fickókat tömöríti még közülük is. majd ha egy év után probléma nélkül jelentkeznek a Viper-csapatba, esetleg a Toxo-Viper kötelékébe és nem találnak semmi kivetnivalót, akkor mehetnek. A kilencvenes évek elején Mindbender és csapata elsősorban csak állatokon kísérletezett, így ésszerű választás volt, hogy hatalmasra növő, irányítható mutáns skorpiókat vessenek be, melyeket ezek a veszélyes Cobrák irányíthatnak. A terv azonban remekül bevált minden rizikó ellenére és nem egyszer keserítették meg Duke és társai életét ezek a fickók. A harcmezőn bár a leginkább együttműködőnek tűnnek, a barakkokban, táborokban sokkal inkább a cselszövés és az állandó haragoskodás jellemzi őket.

A figura pedig nem csupán roppant izgalmas kialakítása és színei folytán, de nagyszerű felszerelései miatt is nagyon keresetté vált. Igaz, erőteljesen sárga színű, de nem lett túl neon vagy világító színű, így akár a mai napig is bátran használható karakter. A remek hátizsák-fegyver kombó és az egzotikus nagy skorpió pedig szintén sokat dob rajta. A későbbiekben (nem számítva a Funskool megjelenését) méltatlanul elfeledett karakter mindössze 2010-ben éledhetett volna újjá, mégpedig az egyik lépegető pilótájaként. Ezt akkor elkaszálták és a képek alapján úgy tűnik, elég lusta kit-bash figura lett volna. Szerencsére az FSS-ben sokkal jobban figyeltek a figura darabok választására, igaz még talán ezen is lehetett volna javítani. érdekesség a robo-skorpió, mely egy másik régebbi karaktertől származik, igaz így feketében sokkal mutatósabb és a kézre szerelhető olló-fegyver sem utolsó ötlet. Úgy vélem, aki általánosságban gyűjti ezeket a figurákat, annak mindenképp egy kellemes darabja lehet majd a gyűjteményében. További képek az előző hírünkben.

3 comments

 1. A magam részéről nem ismertem a háttér történetüket, de magát a figurát mind a mai napig nagyon szeretem már gyerekkorom óta. A sejtelmes maszk, a rubin szemüveg és a sivatagi beállítás szerintem teli találat a karaktert illetően, s gyerekként elbűvölt a Salvot is megszégyenítő bicepsz méret is 🙂 Noh meg az elmaradhatatlan Cobra tetoválás a karján!
  Ez az újkori verzió sem rossz, de ennél customben láttam már sokkal jobban összepakoltat is, főleg annak tekintetében, hogy ugye itt egy exclusive figuráról beszélünk. Ettől függetlenül biztos sokak éke lesz – már aki hajlandó áldozni rá -, hisz a “közkobrák” egyik alapköve.

 2. gyerekkoromban kaptam ezt a figurát, és máig odavagyok érte.
  ahogy Attila is írta, kicsit olyan misztikus figura.
  egy nagyon szépen összerakott figura.

  ebből az új kiadásból hiányolom a kis rakétáját.

 3. Egy remek figurával gazdagodtunk eme kiadás után, és bevallom jól tette a hasbro, hogy a 2010es verzió végül a kukába került ezt látva.
  Jómagamnak szintén régi kedvence a vintage verzió, hála égnek van belőle pár példány,de ez az új, azt hiszem új távlatokat nyithat, és maximálisan kedvenc karakter lesz a kiadásban!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.