Figura Insider – FSS 2.0 Skull Buster

feat9

A pusztán a vintage-Marvel vonalat követőknek nem igazán lehet ismerős ez a figura, hiszen bár eredetileg is léteztek Range-Viper rangú tisztek, nem igazán különböztették meg őket a sorkatonáktól. Ezen aztán a 2002-es, tizennyolcadik széria alkalmával változhatott meg.

Maga a figura egészen a DDP kiadó utolsó időszakáig nem kapott valódi személyiséget. A Harmadik Világháború nevű, 12 részes sorozat egyik epizódjában Namíbia egyik kivételesen durva és kietlen területére kalauzoltak el az írók bennünket és ott amikor Cover Girl és Shipwreck hajójuk elvesztése után a partra úszik, a nagydarab, fémmaszkos ellenség elrabolja a lányt. Shipwreck követi őket, majd harcot provokál ki, ahol is jól helyben hagyják a tengerészt, de ketten együttes erővel megbénítják a túlélőmestert, majd könyörög azért, hogy hagyják a semmi közepén. Ezt visszautasítják és bebörtönzik. Az IDW idején egy kegyetlen kiképzőtisztként tér vissza, aki a legrátermettebb katonákból farag kegyetlen gyilkosokat a Cobra szervezetében, akár életük árán is.

A már említett vintage formájú figura csak felszereléseiben és színeiben különbözött eredetijétől, a kék-szürke range-Viperektől, ám olyan jól sikerült a lilás árnyalattal való játszadozás, hogy közkedvelt karakterré válhatott.

Így jutottunk el 2013-hoz és a következő inkarnációjához, mely szintén a modern Range-Viper átfestett és egyedi felszerelésekkel megtoldott variánsa. Ha másért nem is, az eddigi seregek élére mindenképpen jól mutathat egy ilyen  vadorzó.

8 comments

 1. Érdekes dolog, hogy az elején, mikor elsőnek volt ilyen figurám, nem tetszett. Aztán képeken sok alkalommal láttam, s egyre inkább megtetszett! Érdekes a kidolgozása, főleg a feje! Lehet, hogy annyira nem tetszett, hogy megtetszett! Van úgy, hogy valami annyira rossz, hogy már jó! Na azért nem ez az eset forog fent, de valami vonz ebben a figurában! De meg nem mondanám mi! A legtöbb esetben meg tudom mondani miért tetszik avagy nem tetszik egy figura! Itt nem! De a fenti írás segített ,égjobban rávilágosítani, hogy TETSZIK!

 2. Én mindig azt hittem, hogy ez valóban is egy női karakter 🙂
  Sajnos a képregények terén súlyos elmaradásaim vannak, de a DIC széria 18. részében van egy ilyen karakter, mint Skull Buster, aki egy női Range Viper.

  1. Igen, Késes (Ambush) gyerekkori barátja, Evy alakítja a női Range Vipert, nekem elég emlékezetes story maradt! 🙂
   Talán pont ezért is ódzkodok egy hím egyedtől ilyen színekben, bár maga a karakter impozáns, s a 25th-s kék RV is nagyon tetszik. A kézfej kicserélése mindenképpen jót tett neki, így valószínüleg jobban pozicionálható a kezében a társzalagos gépfegyver. Ugyanakkor mind a mai napig elszomorít, hogy egy exclusive figuráról beszélünk, és még arra sem veszik a fáradtságot, hogy valami kis életet, színt vigyenek fel a fegyverekre, csak fröccsentett plasztik oszt’ szeva’ ! A fehér-vörös arclemez viszont kifejezetten szép összhatású.

 3. Elég későn ismerkedtem meg a figurával és a képregény előbb volt nekem. bevallom, nagyon szimpatikusnak tűnt, ez az ember egy vadállat egyébként, bármilyen inkarnációját is vesszük alapul.

 4. Hát számomra kihagyhatatlan darab lesz azt gondolom.
  Eddig is Range Viper őrületben éltem, de a képregény után egy ilyen darab is kívánkozik hozzám a vintage után!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.