Figura Insider – FSS 2.0 Falcon

feat9

A második fordulóba vethetjük magunkat, hiszen a hamarosan megjelenő újabb hullám is tartogat számos érdekes karaktert, melyeket igyekszem bővebben is bemutatni. Elsőként egy közismertebb figurával kezdem, akit hazánkban leginkább a The Movie kapcsán zárhatott mindenki a szívébe. Ő nem más, mint Vincent R. Falcone, aki a képregényekben is rendre szerepet kapott és idővel a figurák közül a Night Force csapat lett az, mely igazán kivívta elismertségét.

Az édesapja nyomdaiba lépő férfi az egyik légi deszantos alakulatnál lett sikeres katona, majd a terrorista elhárító csoport egyik vezetőjévé vált. Innen nem vezetett még egyenes út a Joekhoz, ugyanis egy ízben Chuckles őt és két másik társát azzal hitegette, hogy már a Joe-csapat tagjai. A hírszerző katona azonban egy hatalmas rakétát bízott Falconra és társaira, hogy azzal célba vegyék a Cobrák szigetét. Sajnos a Dreadnokok tudomást szereztek róla és még időben elpusztították. Ennek ellenére Hawk azonnal besorozta az elit alakulatba végleg, majd egyik első akciója során Afganisztánból kellett egy CIA-ügynököt kimenekítenie. Idővel a vörös blokk emberei szimatot fogtak, de így is sikerült a belső embert életben tartania. A Serpentor elleni háborúban nagy sikereket ért el, amikor a Cobrák egyik fontos repülőterét sikerült elfoglalniuk, azonban Destro hadseregére nem maradt válaszuk: a csatornarendszeren keresztül kellett menekülniük, és csak akkor találtak rájuk a többiek, amikor a harcnak már vége volt.

A fegyverkereskedővel rövidesen újra összeakasztotta a bajuszt, amikor az Oktober Guard segédletével igyekeztek kimenekíteni háborús elítélteket. A csatában sok szovjet hős halt meg, Falcon pedig többekkel fogságba esett. Később a Joek sikeresen kiszabadították, hogy aztán élete legnehezebb csatáját megvívja. Amikor ugyanis Duke, falcon és sok társuk kiszimatolta, hogy a közel-keleti politikát nagyban a Cobra felsővezetés irányítja, nem volt idejük értesíteni senkit. A nagy erőkkel rendelkező Tomax és Xamot kezére kerültek. Az ikrek parancsát azonban félreértették és egy SAW-Viper lemészárolta majdnem az összes foglyot. Csak Duke, Falcon és Cross Country élte túl. Rövidesen hazatért szülővárosába hosszabb pihenőre.

A 2001-es újraalakulást követően harcolt az újra előkerült Serpentorral, a Red Shadows terrorista csoporttal és a harmadik Világháború során ismét az Oktober Guard segítségére volt. A játékok terén 1987-ben debütált az első verzió, mely a klasszikus, álcafestésű kinézet, számos nagyszerű kiegészítővel megspékelve. Gyakorlatilag bármilyen csapattal tökéletesen működött a kinézete, ennek is köszönhette sikereit. Ezt követte a Night Force kivitel, mely végképp megragadt a rajongók emlékezetében. Később szerepelt a Super Sonic Fighters érában a szürke-fekete digitális festéssel és szintén vintage felépítésű figuraként a 2003-as JoeCon exkluzív szettben is. Ezt követően csak 2008-ban láthattuk újra, immár modern verzióban, egy korrekt, de nem hibátlan figuraként, mely az eredeti verzió színeit kapta meg. Röviddel utána még a DTC érában is kiadták, de ez elég felejthető darab volt. Az utolsó eddigi megjelenése pedig a 7-es pakk Slaughters Marauders kiadásban volt, ahová a legtöbben elképzelték az 1987-es egész estés rajzfilm után is.

Ezúttal pedig a pár évvel ezelőtt elkaszált, Modern Night Force Falcon kicsit átalakított változatát ünnepli a JoeClub, hiszen megfelelő színskálával, remek hátizsákkal, a klasszikus shotgunnal és egy másik fegyverrel is megtoldják a kiadást. bízzunk benne, hogy egy igényes és értékes figurát kaphat kézhez az, aki előrendelte.

2 comments

  1. Az utolsó képen Flint jellege van! Flintnek van hasonló szinű ruházata! Viszont a The Movie alapján nekem nem tetszik a figura karaktere! Ellenszenves, beképzelt. Amit írtál, hogy harcolt meg stb. az gondolom a képregényekben van, sajnos nekem azok nem állnak közel a szívemhez, én a sunbow rajzfilmeket veszem alapul a saját kis joe univerzumomban! Nekem azaz alap, Azon nőttem fel, nekem az a Bibliám joe téren!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.