Figura Insider – FSS Black Out

feat9

A rejtélyes tizenharmadik karakterről szól ez az írás, hiszen bár elejétől fogva tudvalevő volt, hogy az előfizetők ingyen juthatnak hozzá, kiléte sokáig titkosított információ volt. Most, hogy pár hónappal a megjelenést követően lecsillapodtak a különböző fórumok, tulajdonképpen egyfajta komolyabb rést tölt be Thomas Stall, hiszen ha egy gyűjtőnek azt mondjuk, a szabotőr, egyből Firefly ugrik majd be. A DDP-s képregényes megjelenések óta ugyanis kifejezetten homályos az, hogy milyen új karakterek léptek be a Joek univerzumába. Nos, ő az egyik közülük, akiből már készült is figura, igaz a kissé lesajnált (van benne jogosság) Spy Troops érában.

Karakterünk igen katonás családba született, két testvére (Bombstrike és Barrel Roll) mellett azonban folyamatosan csak átlagos teljesítményekre volt képes, igaz így is eljutott a légierő kötelékébe. A Joek közé is beválogatták, ám egyik első bevetésén szinte minden rosszul sült el: egyik bajtársa a forrófejűsége miatt életét vesztette és súlyos sebesüléseket szerzett másik társa, miközben semmilyen parancsot nem volt hajlandó követni, amikor a Cobrák Coloradoban. Az események után hadbíróság elé állították, s bár Barrel Roll igyekezett mellette beszélni, egy szünetben Stall képes volt leordítani emiatt is. Az arizonai fogsága alatt a Cobrák megtámadják az erődítményt, sokan úgy gondolják, a robbanások következtében életét vesztette. Ő azonban a viperáknak megadta magát és letette az esküt Cobra Parancsnok előtt. Majdnem Lady Jaye halálát is okozza, ekkor ugyanis még mesterlövészként alkalmazzák. Később a The Plague nevű kegyetlen Cobra különítményt vezeti és egy ízben egy elfoglalt tengeralattjáróról Bostonra lő ki interkontinentális rakétákat. Később a harmadik világháború nevű sztoriban sikeresen felszámolják a csapatát a Joek hatalmas veszteségek árán.

A 2003-as figura a “new sculpt” időszak gyermeke, vagyis a bumszli és aránytalan testű figuráké, mégis elfogadták a rajongók, de ennek nagy szerepe volt abban, hogy a képregényekben az akkoriban egyik legjobban megírt “testvérháborús” történet egyik főszereplője. A katonához a remekül használható vörös szemüvegen és a távcsöves sniper puskán kívül álcaháló és gépfegyver is dukált, vagyis egy remek színekkel és kiegészítőkkel ellátott megjelenésről beszélhetünk, így az egyetlen hátulütő a már említett testfelépítés maradt, amelynek korrigálásáig 2013-ig kellett várni.

A különböző, már létező testdarabok mellé megkaptuk az eredeti figura módosított fejét, ami gyakorlatilag a védjegyévé vált a karakternek. A fekete és a fémes szürke jól harmonizál egymással, a Zartan-mellvért pedig külön egyfajta modern hatást kölcsönöz neki. A sniper puska mellett pedig a POC Low-Light-nál már megismert kiegészítők lapulnak a buborék alatt, s kijelenthető, hogy igen korrekt darab, pláne ha azt vesszük, hogy előfizetőknek ingyenes volt. 

6 comments

  1. A felszerelés és a színek rendben, de (!) szerintem annyira nem állt össze ez a figura, s talán főleg a fej miatt. Szerintem a testhez képest túl “pufinudli” az arc, egy szikárabb jobban illet volna hozzá. De persze ízlések és …

    1. Jogos, nekem az mondjuk szimpatikus, hogy felismerhető lett a karakter és nem valami vadiúj fejet kreáltak, bár igaz ami igaz a harmadik világháborús sztoriban szereplő Black Out egyszerűen kivitelezhető egy v52-es Snake-Eyes testtel és egy klasszikus szőke Duke fej segítségével..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.