Figura Insider – FSS Sure Fire

Miután a kilencvenes évek végén ismét jelentek meg Joe figurák többnyire hármas és kettes csomagolásban és a gyűjtői szériáknak leáldozott, a Hasbro igyekezett új arcokat találni, akik részben a joglejárat miatt, részben a vérfrissítés tudatos égisze alatt jelenhettek meg. Ezek egyike volt David S. Lane, aki a Shockwave v3 testére épített, szintén a városi katonai harcászat egyik fegyveres tagjává lépett elő a sötétből.

Múltjáról nem sokat tudni, hiszen a képregényben is csak nyúlfarknyi szerepei volt jobbára. A szegény negyedből kitörő srác később az FBI kötelékét választotta, majd számos Cobra ügynök lefülelése után csatlakozott a tartalékos Joe állományba. Innen volt egy nagyobb hangvételű akciója, amikor a Headhunters maffián ütöttek rajta Low-Light, Shockwave és Bullhorn segítségével.

A 2000-es megjelenést még további egy követte, amikor szintén egy dual packban jelent meg Slice-al. A zöld-barna festéssel vált ismertté szélesebb körben, s a katonai rendőrségben a telekommunikációs tiszt szerepét töltötte be.

A vintage test után most, 2012-ben végre lehetőség nyílt, hogy modern formában is megkaparintsák a gyűjtők. A barna-zöld színek megmaradtak, a markáns mellény mellett bilincs, gépfegyver és elemlámpa is jár a katonához, melyekkel egy eddig háttérben lévő karakter kaphat szerepet a jövőbeni fotósorozatokon.

4 comments

  1. Érdekes, hogy egy városi/rendőr kommandős figurából csináltak egy teljesen katonai jellegű figurát. Mindenesetre, szerintem is elég jó lett a végeredmény, a rajz pedig kiköpött Bruce Willis még mindig. 🙂

  2. Sajnos ezeknél a figuráknál, amik most jönnek, egyelőre nincsenek közeli képek, úgy kell összeraknom az anyagot hozzájuk, pedig szívesen megnézném az FSS verziókat..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.