Figura Insider – FSS T.N.T.

A második figura, melyet a Figure Subscription, azaz az előfizetéses rendszerben bemutattak, nem más, mint egy argentin kiadású karakter. A nyolcvanas években sok országba eljutott hol hivatalos, hol nem hivatalos licenc alapján a Joe figurák öntőformája. Ilyen volt többek közt a dél-amerikai Plastirama cég, mely a Commandos Heroicos névvel indította útjára a sorozatot és exkluzívként számos új karaktert alkotott. Ezek egyike volt Theodore N. Thomas.

A figura maga egy v1-es Blowtorch másolat, csupán vadiúj színekkel tarkítva. Az évek során a kék-ezüst-sárga kombó védjegyévé vált a figurának, pedig soha nem készült belőle további variáns. A kiegészítőket vegyesen pakolták hozzá össze (vannak verziók, amiknél fekete lángszóró, vagy M16-os került a kezébe), egy Duke puska, egy Doc sisak és egy Blowtorch hátizsákkal lehet gazdagabb az, akinek sikerül megkaparintania. Az utóbbi két év hatalmas nemzetközi Joe őrülete azonban igen komoly értékkel ruházta fel ezen darabokat. Így mélyen zsebbe kell nyúlni, ha valaki ezt az 1986-os Joet szeretné magáénak tudni kompletten. Édesapját a Korea ellen vívott háborúban vesztett el, miután egy taposóakna kioltotta életét. Ez olyannyira meghatározta későbbi karrierjét, hogy bombaszakértőként csatlakozott a nemzetközi Joe részleghez.

Érdekesség, hogy a hátlapon felfedezhetők voltak nagy piros matricák Gratis elnevezéssel. Ezek a darabok ingyen elvihetők voltak egy-egy nagyobb járművel, ahol a bolt szerepelt az akcióban.

Eljutottunk 2012-be, amikor ismét előkerült ez a klasszikus figura, immár 25. évfordulós testben. A készítők igyekeztek minél több kiegészítőt belezsúfolni a buborékba, az új fej, a szétszedhető hátizsák és az ásó mind remekül passzolnak a képességeihez.

[joeclub]

9 comments

 1. nincs Doc-om, így nem tudom a Blowtorchomat a sisakjával inzultálni, de mintha nem is menne teljesen a fejére… a képen úgy látsuik vagy csak a fotós volt ügyetlen?

  Amúgy van még valami különös ismertetőjele a figurának? Csak ötletként nem látom, hogyha ilyen jó pénzekért mennek, akkor Argentina egykori gyarmataként váratlanul miért ne bukkanhatna fel errefelé pár frissen mázolt madein 🙂 (aki az ötletből pénzt csinál, abban legyen betyárbecsület és küldjön nekem is :-))

  Amúgy egy kicsit továbbszőve a filecardot:
  Legjobb Barátja : Tripwire ” Ő megtalálja, én kiásom!” -TNT:
  Törzshelye: Lepukkant kocsmák. Kevesen tudják, hogy a a hatástalanított aknákat Theodore rendszeresen leadja a Vastelepre, és a kapott pénzt rejtegetett idült alkoholizmusába fekteti, aminek eredője apja elvesztésének máig fel nem dolgozott traumája.
  Legnagyobb Joes ellensége: Lightfoot “Kókler, amatőr senkiházi! ELVETTE A MUNKÁMAT” – Lightfoot

  1. Több ilyen eset volt, pl Albatros-nak sem megy a fejére a sisak. Konstrukciós hibák mindneképp, így nagyon esélyes, hogy ez a helyzet.

   Milyen ismertetőjegyre gondolsz? Blowtorch piros-sárga, ő pedig kék-ezüst-sárga, szerintem felismerhető könnyedén. Amit érdemes megemlíteni – nem tudom volt-e róla szó – a Hasbro lenyomat kevesebbszer látszik a combon vagy a csípőn. Igyekeztek azt eltávolítani.

 2. Annyira nem az esetem ez a figura, valahogy az elődje , Bolwtorch se tartozott a feltétlen meg kell szerezzem kategóriába.
  Az más kérdés,hogy micsoda ára lett neki, de valami szép biztos van benne.

  Az új kiadásban a hátizsák nagyon tetszik!!!!!

 3. A színt látom. De írtam MÁS ismertetőjegy. Mint ez a hasbro dolog. Mert ha nem derült volna ki a virágnyelvemből arra akartam utalni,hogy őszintén nem látom be, ha ez csak egy simán átfestett blowtorch ami horror-áron megy, miért nem csinálnak belőle jóféle hamisítványokat élelmes emberek? 🙂

  1. A felszereléseit nem tudják replikálni olyan könnyen, gondolom ez tiszta sor. A figuránál más a helyzet. Azonban ezek az argentin darabok sosem esnek a tökéletes állapotú kategóriába, ezért szerintem nehéz replikálni egy használt figurát. Persze vannak MOC darabok is, szóval az ördög sosem alszik, jogos a felvetésed. Azért itt olyan gyűjtőkről beszélünk, akik kezei közt forognak ezek a cuccok, akik kilométerekről kiszúrják, ha valami gázos 😉

 4. Megvallom, nekem ezek a brazil-argentin stb kiadasok tobbnyire nem tetszenek, egy-ket kiveteltol eltekintve. Nos, ez sem tartozik kozejuk 🙂 Ebben persze nagy szerepet jatszhat, hogy az eredeti figura sem lett egy dijnyertes darab, pedig magat a karaktert a rajzfilmben nagyon csiptem! Kedvenc jelenetem, ahogy Destrot uldozi a Red Rockets elejen :))

 5. Az eredetijét én nagyon bírtam, gyerekkoromban egyszer nem vettem meg, mert másik figurát választottam, de aztán soha többé nem találtam blowtorchot, pedig miután a rajzfilmben is annyira menő jelenetben mutatkozott be (ahogy Atilla is írja, lényegében egymaga kifüstölt egy egész kobra bázist) már nagyon sajnáltam. Aztán így felnőtt fejjel beszereztem, és az új változata is nagyon jó lett… na de erről a figuráról is mondjak valamit, én sem értem ezt a nagy rajongást a “hamisítványok” után, az új kiadása egész pofás lett, de ezt a “gépzsírozó” géppisztolyt már tényleg elfelejthetnék a Hasbrónál. Már a 80-as években is elég érdekesen vette ki magát, hogy egy elitkommandó ilyet használ, jó persze, ma meg már remake és kénytelenek ezt adni neki, bár sok figuránál lecserélték az eredeti fegyvert, nála is megtehették volna…

 6. Azon kevés plastirama figura egyike, ami tetszik. A kék sárga ezüst kombó nagyon ellett taláva.Látszik is az árán 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.